Izskanējusi Sunset festival pirmā diena ar Demjena Raisa koncertu
Demjens Raiss priecēja fanus gan ar savām jaunākajām kompozīcijām, gan jau labi pazīstamiem skņdarbiem.
Kultūra
2016. gada 5. jūlijs, 13:39

Izskanējusi Sunset festival pirmā diena ar Demjena Raisa koncertu

Jauns.lv

Pirmā Sunset festival diena aizvadīta bez saules pie debesīm, toties ar smiekliem, pārsteigumiem, plēves apmetņos un gumijniekos. Lai gan laikapstākļi nelutināja, no lietus nenobijās nedz Kārlis Kazāks un Gida Valtīsdotira (Gyða Valtýsdóttir), nedz vakara gaidītākais mākslinieks Demjens Raiss. Koncertā īru dziesminieks priecēja fanus gan ar savām jaunākajām kompozīcijām, gan jau labi pazīstamiem skņdarbiem, kā arī dalījās pārdomās un stāstos par atgadījumiem no savas dzīves un bērnības.

Ierodoties Siguldas pils parkā, apmeklētājus uzjautrināja un izjokoja radošā improvizācijas šova “Spiediens” dalībnieki. Viņi veidoja īstas reportāžas, ķerot festivāla gaisotni un intervējot sanākušos; fvēl estivāla viesiem bija iespēja noslēgt dažāda veida savienības, piemēram, jauno kaimiņu savienību, kuras svinīgā ceremonija norisinājās īpaši sagatavotā vietā. Tā tika pavadīta un nostiprināta ar turpat uz vietas sacerētu un improvizētu dziesmu.

Tos, kuri jau laikus virzījās uz estrādes teritoriju, izklaidēja arī mīmi, bet izsalkušajiem bija iespēja baudīt ēdienus, dzērienus un gardu kafiju, kamēr par muzikālo noformējumu pils parka rūpējās Radio SWH dīdžejs un Braucamlaika balss Artis Dvarionas.

Vakara galvenais mākslinieks Demjens Raiss neizrādīja sapīkumu par laikapstākļiem, un nesteidzās prom no skatuves – par spīti diezgan spēcīgajam lietum koncerts ilga vairāk nekā divas stundas. Viņš arī uzsvēra īpašo latviešu publiku, akcentējot tās jaukās sajūtas, kas viņu pārņemot mūsu zemē. Lieki piebilst, ka publika to prata novērtēt.

Dodoties mājās, festivāla izmirkušos un izturīgākos festivāla dalībniekus priecēja un sildīja “Studio Fotia” ugunsšovs.

Jau rīt, 6.jūlijā, Sunset Festival otrā diena ar Latvijā īpaši iemīļotajiem britu alternatīvā roka leģendām “James”, kurus, sākot no plkst 19.30, iesildīs pašmāju grupas “Neon Saturdays” un “Zig Zag”.

Par muzikālo pavadījumu pils parka arī rīt parūpēsies Radio SWH un Artis Dvarionas.

Biļetes uz 6.jūlija koncertiem vēl ir pieejamas www.bilesuserviss.lv un visās “Biļešu serviss” kasēs.

Regīna Zommere/Publicitātes foto