Krievu sabiedrība var skatīties arī jēdzīgas un objektīvas TV ziņas par aktuālo Latvijā. VIDEO
Krievu neatkarīgās televīzijas nav saistītas ar Kremļa propagandas mašinēriju, un tās, raidot no ārzemēm, mēģina Krievijas sabiedrībai objektīvi stāstīt par norisēm pasaulē, arī Latvijā. Piemēram, žogu uz Latvijas – Krievijas robežas būvē ne jau rusofobijas histērijas lēkmē, bet gan tādēļ, lai Latviju pasargātu no robežpārkāpējiem.
Sabiedrība
2016. gada 6. jūlijs, 06:10

Krievu sabiedrība var skatīties arī jēdzīgas un objektīvas TV ziņas par aktuālo Latvijā. VIDEO

Jauns.lv

Ne tikai oficiālie Krievijas, Kremļa kontrolētie telekanāli krieviski runājošo publiku informē par norisēm Latvijā. To dara arī neatkarīgās televīzijas, kuru saturs nav atkarīgs no Kremļa propagandas. Kasjauns.lv piedāvā noskatīties sižetus, ko par Latviju rāda neatkarīgie krievu plašsaziņas līdzekļi.

Diemžēl mediju vide Krievijā ir tik izkropļota, ka daudziem neatkarīgajiem krievu medijiem jāraida no ārzemēm. Tomēr mūsdienu tehnoloģijas atļauj to raidīto uztvert arī Krievijā, un ne tikai – arī Latvijā.

ES un NATO – Baltijas drošības garants

Ņujorkā bāzētā starptautiskā krievu televīzija „RTVi”, kura redzama arī Latvijas kabeļtīklos, stāsta par to, kā Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības ietekmēs Latviju. „RTVi” stāsta, ka Baltijas valstis, pretēji Eiropas Savienības veco dalībvalstu Francijas un Austrijas viedoklim, uzstāja, ka pret Krieviju joprojām ir jāpiemēro sankcijas, kuras ES izsludināja pēc Krimas okupācijas. „Baltijas dalība ES un NATO nav tikai prestiža jautājums, bet arī drošības garantija,” uzsver raidījums.

Zīmīgi, ka televīzija, stāstot par ekonomisko situāciju Latvijā, par ekspertiem izvēlējusies politologu Filipu Rajevski, ekonomikas eksministru Vjačeslavu Dombrovski un partijas „Vienotība” līderi Andri Piebalgu. Ja sižetu veidotu kāds no Kremļa kontrolētajiem kanāliem, par galveno runātāju tiktu izvēlēts kāds no tā dēvētajiem krievvalodīgo tiesību aizstāvjiem. Šajā gadījumā viņi pie mikrofona netika.

Ko Latvija pazaudēs Brexit rezultātā?

Žogs uz Krievijas robežas – aizsardzība pret bēgļiem

Savukārt Prāgā raidsabiedrības „Brīvā Eiropa” un „Amerikas Balss” veido ikdienas televīzijas ziņu raidījumu „Nastojaščeje Vremja” („Pašreizējais Laiks”). Tajā nereti arī redzami sižeti par Baltijas valstīm. Latvijā šo televīzijas raidījumu var redzēt internetā. Tikko „Nastojaščeje Vremja” stāstīja par žogu, ko Latvijas puse būvē uz robežas ar Krieviju.

Arī šajā sižetā nav manāma Kremļa propagandas histērija, kura apgalvo, ka ar šo žogu Latvija vēlas aizsargāties pret iedomāto Krievijas militāro iebrukumu.

Žogu uz Latvijas – Krievijas robežas būvē tādēļ, lai Latvija pasargātos no nelegālajiem imigrantiem, pārsvarā vjetnamiešiem. Ja Baltkrievija atzīst, ka pāri robežai no tās puses uz Latviju pāriet robežpārkāpēji un tos uzņem atpakaļ, tad Krievija to nevēlas atzīt. Un tieši tādēļ Latvija tagad spiesta būvēt žogu uz robežas ar Krieviju. Tādējādi Latvija pasargāsies no robežpārkāpējiem un tai nebūs jātērē milzu nauda nelegālo imigrantu uzturēšanai un sūtīšanai atpakaļ uz dzimteni.

Būvē žogu uz Latvijas - Krievijas robežas Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video/Video: RTVi, „Nastojašceje Vremja”