Kučinskis noraizējies, ka kandidāti uz VID šefa amatu varētu nebūt pietiekami labi
Kučinskis pieļauj, ka starp VID vadītāja amata kandidātiem var nebūt pietiekami kvalificēti cilvēki. Viņš pats arī dažus uzrunājis.
Politika
2016. gada 6. jūlijs, 09:04

Kučinskis noraizējies, ka kandidāti uz VID šefa amatu varētu nebūt pietiekami labi

Jauns.lv

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) pieļauj, ka starp Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amata kandidātiem var nebūt pietiekami kvalificēti cilvēki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers šorīt LNT atzina, ka baidās, vai kandidāti būs gana kvalitatīvi, jo arī pats esot uzrunājis atsevišķus cilvēkus, bet lielas atsaucības neesot bijis, kā vienu no problēmām norādot nepietiekamās algas VID.

Politiķis gan apgalvoja, ka kandidātu vārdus nezinot. Viņš pastāstīja, ka piektdien, 8.jūlijā, Valsts kanceleja organizēšot pirmās sarunas ar cilvēkiem, kuri atbildīs kritērijiem un izskatīsies "pietiekami cerīgi". Ja piektdien nebūs kvalitatīvu kandidātu, VID vadītāju nākšoties intensīvi nolūkot valsts pārvaldes ietvaros.

Kā ziņots, uz vakanto VID ģenerāldirektora amatu pieteikušies 11 pretendenti, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta pārstāve Lita Juberte. Šis gan varētu nebūt galīgais pretendentu skaits, jo vēl kāds pieteikums varētu būt sūtīts pa pastu, nevis elektroniski.

No pretendentiem tiek gaidīta nevainojama reputācija, maģistra grāds, vēlams ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai vadības zinībās, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem darbiniekiem un vēlama darba pieredze valsts pārvaldē. Tāpat tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par VID darbības jomu, izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu.

Potenciālajam VID ģenerāldirektoram arī jābūt angļu valodas zināšanām vismaz B2 līmenī. Otras svešvalodas zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību. Tiek prasītas arī teicamas sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, labas stratēģiskās plānošanas prasmes, sistēmiska pieeja jautājumu risināšanā un spēja uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīja līdz 27.jūnijam.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA