Tas tik bija blieziens! Hārdroka leģendas "Black Sabbath" atvadas "Arēnā Rīga". FOTO
"Arēnā Rīga" 10 000 skatītāju priekšā savu atvadu koncertu sniedza leģendārā britu rokgrupa “Black Sabbath” ar Oziju Azbornu, Toniju Aiomi un Gīzeru Batleru sastāvā.
Kultūra
2016. gada 6. jūlijs, 11:40

Tas tik bija blieziens! Hārdroka leģendas "Black Sabbath" atvadas "Arēnā Rīga". FOTO

Jauns.lv

Otrdienas, 5. jūlija vakarā, uz “Arēnu Rīga” straumēm plūda ļaudis, tostarp arī cienījama vecuma vīri, ģērbušies melnos t-kreklos un ādas vestēs, jo uz skatuves taču kāpa leģendārā rokgrupa, viņu jaunības dienu elki “Black Sabbath”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ozija Osborna (Ozzy Osbourne), Tonija Aiomi (Tony Iommi) un Gīzera Batlera (Geezer Butler) uzstāšanās bija notikums, kuru nebūs iespējams atkārtot, jo šī koncertturneja grupai ir pēdējā, noslēdzot vairāk nekā četru dekāžu bagāto “Black Sabbath” pastāvēšanas vēsturi. Tāpēc, ne velti, koncerts bija izpārdots, un 10 000 skatītāju vidū bija arī viesi no Baltijas valstīm un Skandināvijas.

Roka leģendas nelika vilties - “Black Sabbath” sniedza grandiozu atvadu priekšnesumu, izpildot teju visus savus lielākos hitus. Mūziķi nodemonstrēja, ka vecums nav šķērslis, un, savos teju 70 gados spēlēja tā, ka atlika vien apbrīnot šo vīru enerģiju un profesionalitāti. Turklāt Ozijs apliecināja, ka tomēr spēj arī pat baudāmi nodziedāt, bet bijušais “Alice Cooper” bundzinieks Tomijs Klufetoss izpildīja tādu solo, ka šķita, ka Arēnai tiks norauts jumts.

Visu laiku dižākā metālmūzikas grupa “Black Sabbath” dibināta pirms 46 gadiem Birmingemā, Anglijā, un ar savu darbību ir mainījusi smagā roka skanējumu. “Black Sabbath” karjeras laikā saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus, tostarp vairākus “Grammy”, bet 2006. gadā uzņemta Rokenrola slavas zālē. Pērn “Black Sabbath” paziņoja, ka atvadu koncertturneja pārspēs visas iepriekšējās koncerttūres ar “hipnotizējošāko skatuvi grupas vēsturē”. Grupas solists Ozijs Osborns stāsta: “Kad šī turneja noslēgsies, tās tiešām būs beigas vienai no leģendārākajām grupām rokmūzikas vēsturē”. Apjomīgā pasaules turneja sākās gada sākumā Ziemeļamerikā, bet šovasar “Black Sabbath” uzstājas Eiropā, kopā apmeklējot 14 valstis, tostarp Latviju.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts: Black Sabbath, Fairies Wear Boots, After Forever, Into the Void, Snowblind, War Pigs, Behind the Wall of Sleep, N.I.B., Hand of Doom, Rat Salad, Iron Man, Dirty Women, Children of the Grave, Paranoid.

 

Kasjauns.lv/Foto: Dina Ikauniece