Policija atzīst, ka zīdainis Lizuma pagastā nav gājis bojā vardarbības dēļ
Pamatojoties uz izmeklēšanas laikā iegūto informāciju un nozīmēto ekspertīžu slēdzienu, kurā apliecināts, ka jaundzimušā bērna nāve nav iestājusies vardarbības vai jebkādu tīšu darbību dēļ, policija februārī par nonāvēšanu sākto kriminālprocesu izbeigusi.
112
2016. gada 6. jūlijs, 13:10

Policija atzīst, ka zīdainis Lizuma pagastā nav gājis bojā vardarbības dēļ

Jauns.lv

Gulbenes policijā ir pabeigta izmeklēšana saistībā ar jaundzimušā nāvi šā gada februārī Lizuma pagastā un secināts, ka zīdaiņa nāve nav iestājusies vardarbības vai tīšas nolaidības rezultātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse, izmeklēšanas laikā konstatēts, ka mātes rīcībai nav tiešas cēloniskas saistības ar zīdaiņa nāves iestāšanos.

Pamatojoties uz izmeklēšanas laikā iegūto informāciju un nozīmēto ekspertīžu slēdzienu, kurā apliecināts, ka jaundzimušā bērna nāve nav iestājusies vardarbības vai jebkādu tīšu darbību rezultātā, policija februārī par nonāvēšanu sākto kriminālprocesu izbeigusi. Tas izbeigts, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma 377.panta 1.punkta, jo nav noticis noziedzīgs nodarījums.

Jau vēstīts, ka šī gada februāra sākumā policijā tika saņemta informācija par kādu sievietei, kura nonākusi mediķu aprūpē pēkšņu veselības problēmu dēļ. Mediķiem radās aizdomas par iespējamām dzemdībām, kas notikušas ārpus ārstniecības iestādes.

Sākot informācijas pārbaudi, policija netālu no sievietes dzīvesvietas atrada jaundzimuša bērna līķi, kas tika nosūtīts ekspertīžu veikšanai. Policijā tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XII nodaļas par nonāvēšanu, un izmeklēšanas laikā policijas uzdevums bija noskaidrot, vai ir noticis noziedzīgs nodarījums, kā rezultātā iestājusies zīdaiņa nāve.

LETA/Foto: Shutterstock