Ieva Ilvesa ar prezidentu pie rokas un bērniņu zem sirds pošas uz "Positivus". FOTO
Igaunijas pirmā lēdija Ieva Ilvesa pēdējā laikā burtiski staro, gaidīdama bērniņu. Igauņus patīkami pārsteidz Ilvesas gaumīgā vasaras garderobe un starojošais izskats.
Sabiedrība
2016. gada 7. jūlijs, 06:08

Ieva Ilvesa ar prezidentu pie rokas un bērniņu zem sirds pošas uz "Positivus". FOTO

Jauns.lv

Igaunijas pirmā lēdija, latviete Ieva Ilvesa pēdējās nedēļās sabiedrībā iziet jau ar manāmu grūtnieces puncīti. Viņa bērniņu gaida gada beigās, kad vīrs Tomass Hendriks Ilvess jau būs nolicis prezidenta pilnvaras. Ilvesu pāris gan neatklāj, kas viņiem gaidāms – puisītis vai meitenīte.

Igauņu žurnāliste, izdevuma „Ko Ārsti Tev Nestāsta” igauņu versijas redaktore Helle Raidla Kasjauns.lv pastāstīja: „Tagad jau uzskatāmi redzams, ka pirmā lēdija gaida bērniņu. Pēc visa spriežot, viņa pašlaik visu laiku uzturas Igaunijā. Kopā ar vīru apmeklē gan oficiālus, gan neformālus pasākumus. Viņa izskatās apbrīnojami skaista un laimīga, vasarīgie tērpi ir eleganti. Bērniņš gaidāms gada beigās, kad pašreizējais prezidents savas pilnvaras jau būs nolicis. To, kas gaidāms – zēns vai meitene, viņi neatklāj, sakot, ka tā esot viņu privātā lieta”.

Igaunijā jau visiem zināms, ka pirmā lēdija gaida bērniņu un tas vairs nav nekāds jaunums. Tagad visi drīzāk seko līdzi jaunumiem, ka arī Igaunijas otrais pāris gaida ģimenes pieaugumu. Mūsu ziemeļu kaimiņvalsts premjerministra Tāvi Reivasa dzīvesbiedre Luīza Varka jūnija beigās paziņojusi, ka gaida bērniņu. Viņš arī nākšot pasaulē rudenī.

Ilvesu pāris pēc nedēļas paredzējuši viesoties Salacgrīvā

Pagājušās nedēļas nogalē Ilvesu paris apmeklēja indī mūzikas festivālu „Schilling” Kilingi - Nemmes pilsētiņas vasaras dārzā. Ieva Ilvesa mikroblogošanas vietnē „Twitter” ierakstījusi, ka šī festivāla apmeklēšana bija iesildīšanās „Positivus” festivālam, kas sāksies 15. jūlijā.

Festivālā Ilvesa ieradās tērpusies elegantā gaisīgā vasaras kleitā, kas izcēla gan viņas daiļumu, gan grūtnieces puncīti. Arī pirms tam Ieva Ilvesa piedalījusies vairākos publiskos pasākumos, tērpusies gaumīgos vasarīgos tērpus, piemēram, Ilvesa vasras rezidencē pieņemot Polijas prezidentu Broņislavu Komorovskis ar kundzi.

Igaunijas plašsaziņas līdzekļi novērojuši, ka Ilvesu pāris staro laimē un no svešām acīm neslēpj savas jūtas vienam pret otru. Gan mūzikas festivālā, gan pieņemot vizītē Polijas pirmo pāri Ilvesi staigāja rokās sadevušies, kā tikko iemīlējies pārītis. Savukārt Ilvesa tikko nomainījusi savu „Facebook” profila bildi, kurā redzams kā viņu skūpsta vīrs.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 2. janvārī Igaunijā, Hallistes baznīcā, salaulājās Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess un Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdne Ieva Kupce. Ilvesam tās bija trešās, bet Kupcei pirmās laulības. Abiem no iepriekšējās attiecībām jau ir bērni.


Kasjauns.lv/Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei, Facebook, Twitter, Wikipedia, president.ee, Evija Trifanova/LETA, AFP/LETA