Policists Latgalē soda naudas vietā prasa šoferim nopirkt viņam "kādu labu dzērienu"
Pie Arņa ieraksta feisbukā rindojas komentāri, ka laikam taču šobrīd Latgalē tas ir jauns ceļu policistu darbības stils - prasīt pudeli banknotes vietā. Policijas vadība sola notikušo izvērtēt.
112
2016. gada 7. jūlijs, 07:02

Policists Latgalē soda naudas vietā prasa šoferim nopirkt viņam "kādu labu dzērienu"

Jauns.lv

Latgaliešu grupas “Dabasu Durovys” mūzķis Arnis Slobožaņins ziņo par visai amizantu gadījumu. Puisi viņa novadā par satiksmes noteikumu pārkāpumu apturējis kāds ceļu policists, taču liels bijis Arņa pārsteigums, kad soda samaksāšanas vietā policists viņam piedāvājis alternatīvu – nopirkt "kādu labu dzērienu.”

“Šodien Daugavpilī pārkāpu ceļu satiksmes noteikumus – nogriezos pa kreisi neatļautā vietā. Dabūju sodu 30 eiro apmērā,” godprātīgi atzīst Arnis. Taču inspektoram, kurš Arņa grēku piefiksējis, prātā ienākusi cita ideja. Policists piedāvājis abiem aiziet uz veikalu pēc laba dzēriena – tad Arņa nepareizā rīcība tikšot piedota.

Ierāda likumsargam īsto vietu

No neapskaužamās situācijas, kurā ceļu policists zem četrām acīm piedāvā apiet likumu un par pārkāpumu samaksāt grādīgajā Arnis gan izgājis godam – viņš pārliecināti noraidījis bezkaunīgo piedāvājumu. “Es atteicos. Iesaku arī jums šādās situācijās rīkoties līdzīgi – beigsim barot korumpēto sistēmu,” savu rīcību pamato autovadītājs, “30 eiro ir laba cena, lai varētu ar lepnumu ielūkoties policista acīs un redzēt tajās apmulsumu un kaunu.”

Vai Latgalē tā ierasts?

Zīmīgi, ka uz šo stāstu, ko Arnis publicējis savā feisbuka profilā, cilvēki reaģē drošiem minējumiem par vietu, kur tas noticis un apgalvo, ka piedzīvojuši ko līdzīgu. Kāda meitene vārdā Marta pat spēj uzminēt, ka ar negodīgo ceļu policistu Arnis sastapies pie Daugavpils kinoteātra “Renesanse” un apstiprina, ka reiz arī saņēmusi piedāvājumu rēķinus nokārtot ar alkoholu. Kāds cits tikmēr izsakās par citā Latgales pilsētā - Rēzeknē - notiekošo: “Laba dzēriena pieprasīšana atgādina Rēzeknes policistu stiliņu!”

Vēl kāds no komentētājiem, izlasot diskusiju, piebilst, ka šādi lietas nenotiktu, ja policistiem būtu normāla alga. Katrā ziņā viedokļu pietiek, lai uzdotu jautājumu – vai valsts austrumos šāda pieeja satiksmes kontrolei ir norma?

Policija sola izmeklēt gadījumu

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne apstiprina, ka šāds sods Daugavpilī tik tiešām nesen uzlikts un sola izvērtēt saņemto informāciju par ceļu policista iespējamo nelikumīgo rīcību: “Varam informēt, ka attiecīgajā datumā (1.jūlijā) Daugavpilī ir bijis gadījums, kad par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu kādam vīrietim ticis piespriests 30 eiro naudas sods," vēsta Laizāne. Taču tajā, kas skar jūsu tālākos jautājumus, ziņojam, ka informāciju esam pārsūtījuši Valsts policijas Iekšējās kontroles birojam izvērtēšanai, - bija inspektores atbilde.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA, Facebook