Aizturēts laupītājs, kurš draudēja uzspridzināt "Top!" veikalu Liepājā
Vīrietis policijai atzinies, ka veikala "Top!" laupīšanu veicis finansiālu apsvērumu dēļ. Iepriekš jaunais vīrietis nav bijis sodīts.
112
2016. gada 7. jūlijs, 13:21

Aizturēts laupītājs, kurš draudēja uzspridzināt "Top!" veikalu Liepājā

Jauns.lv

Policijai ir izdevies noskaidrot personu, kas maija beigās Liepājā, piedraudot ar granātai līdzīgu priekšmetu, no veikala kases nolaupīja naudu. Aizdomās turētais ir kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Daiga Valdmane.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vīrietis policijai atzinies, ka laupīšanu veicis finansiālu apsvērumu dēļ. Iepriekš jaunais vīrietis nav bijis sodīts. Pašlaik viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija nodevusi kriminālprocesu Liepājas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Kriminālprocess tika ierosināts pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu. Par šādu pārkāpumu persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Daiga Valdmane sacīja, ka 27. maijā ap pulksten 18.30 policija saņēmusi izsaukumu uz veikalu „Top!” Liepājas Dienvidrietumu mikrorajonā.

„Veikalā ieradies aptuveni 25 līdz 30 gadus vecs vīrietis ar aizsegtu seju - maskā, piegājis pie kases un, draudot pārdevējai ar priekšmetu, ko sieviete raksturoja kā granātai līdzīgu, pieprasījis atdot no kases visu naudu,” stāsta Valdmane.

Pārdevēja nobijusies un naudu, kas bijusi kasē, vīrietim atdevusi. Ļaundaris, naudu paņēmis, izgājis no veikala un devies prom.

LETA/Foto: Google Maps

Tēmas