KNAB atkal soda teju veselu novada domes sastāvu - šoreiz Ropažu tautas kalpus
KNAB konstatēja, ka pārkāpums izdarīts aiz neuzmanības.
Novadu ziņas
2016. gada 7. jūlijs, 13:50

KNAB atkal soda teju veselu novada domes sastāvu - šoreiz Ropažu tautas kalpus

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kārtējo reizi administratīvi sodījis teju veselu novada domes sastāvu - šoreiz naudas sodus izpelnījušies deviņi Ropažu novada domes pārstāvji.

KNAB konstatējis, ka Ropažu novada domes deputāti 2014.gada 26.februāra sēdē, balsojot par Ropažu novada pašvaldībai piederošo nekustamo īpašumu - dzīvokļu "Mežvidi-1A" un "Mežvidi-2" - atsavināšanas procesa uzsākšanu, neievēroja Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma, likuma "Par dzīvojamo telpu īri" un likuma "Par palīdzību sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteikto.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma par koleģiālas institūcijas pārvaldes lēmuma lietderību un tiesiskumu atbild tie koleģiālas institūcijas locekļi, kas balsojuši, ja vien kāds no viņiem nav īpaši pieprasījis lēmuma pieņemšanas protokolā fiksēt savus iebildumus. Tādējādi deputāti, piedaloties iepriekš minētā lēmuma pieņemšanā, pārkāpa likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus rīkoties ar pašvaldību mantu.

Katram deputātam piemērots naudas sods 80 eiro apmērā.

LETA jau ziņoja, ka KNAB pēdējos gados administratīvus sodus piemērojis vairāku novadu domes deputātiem, kuri koleģiāli balsojuši par kādu lēmumu. Pērn par ierobežojuma rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantas neievērošanu KNAB piemērojis 70 eiro naudas sodu Balvu novada mēram un vēl trīs pašvaldības deputātiem. Tāpat birojs pērn piemērojis naudas sodus kopumā septiņiem Priekules novada deputātiem par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar pašvaldības mantu neievērošanu.

2014.gadā KNAB piemērojis naudas sodu deviņiem Ķekavas novada domes deputātiem par apmaksātu brīvdienu piešķiršanu pašvaldības iestāžu darbiniekiem - Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Arī iepriekšējos gados sodīti citu novada domes deputāti.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas