Pusgada laikā dzīvokļa jautājums atrisināts 209 Rīgas ģimenēm
Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija šā gada sešos mēnešos pieņēmusi lēmumus par pašvaldības dzīvojamo telpu izīrēšanu 209 ģimenēm.
Runā Rīga
2016. gada 7. jūlijs, 18:43

Pusgada laikā dzīvokļa jautājums atrisināts 209 Rīgas ģimenēm

Jauns.lv

Rīgas domes Dzīvojamo telpu izīrēšanas komisija šā gada sešos mēnešos pieņēmusi lēmumus par pašvaldības dzīvojamo telpu izīrēšanu 209 ģimenēm. To vidū ir 64 ģimenes, kas saņēmušas sociālos dzīvokļus, tostarp arī piecas ģimenes, kuras audzina bērnus ar invaliditāti. Dzīvojamās telpas piešķirtas arī 21 personai, kurai ir bērna - bāreņa statuss, 15 maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm, 39 ģimenēm no denacionalizētām mājām un 22 ģimenēm, kas tiek izvietotas no sliktā tehniskā stāvoklī esošām īres telpām, kā arī vēl 11 ģimenes saņēmušas neatliekamu palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanai.

„Kopš 2009. gada dzīvokļu rinda ir ievērojami samazinājusies. Tad pašvaldības palīdzību gaidīja 9691 ģimene, uz šā gada 1. jūliju bija reģistrētas 4062 ģimenes. Patlaban mums ir brīvas vairāk nekā 100 dzīvojamās telpas, kurām nepieciešama renovācija. Ja, grozot budžetu, izdosies atrast aptuveni 730 000 eiro šo telpu remontam, tad tas būs labs ieguldījums vēl straujākai dzīvokļu rindas samazināšanai,” stāsta Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

Joprojām vislielākais pieprasījums ir pēc sociālajiem dzīvokļiem, jo šajā reģistrā ir 1471 ģimene, pašvaldības īres dzīvokļa saņemšanai no denacionalizētām mājām reģistrētas 1129 ģimenes. Dzīvokļus gaida arī 357 bērni –bāreņi, 209 daudzbērnu ģimenes, 202 ģimenes, kuras jāizvieto no līdzšinējām sliktā tehniskā stāvoklī esošam īres telpām, un citi maznodrošinātie iedzīvotāji.

Regīna Zommere/Foto: Zilgma Kukle/LETA Sadarbībā ar Rīgas pašvalvību