Gan tēvs, gan māte, kuri notiesāti par sava bērna seksuālu izmantošanu, pārsūdz spriedumu
Spriedumu pārsūdzējusi arī bērnu seksuālā izmantošanā apsūdzētā māte. Tēvam par noziegumu bija piespriesti 18 gadi cietumā, mātei - 11.
112
2016. gada 9. jūlijs, 22:00

Gan tēvs, gan māte, kuri notiesāti par sava bērna seksuālu izmantošanu, pārsūdz spriedumu

Jauns.lv

Krimināllietā, kur abi vecāki apsūdzēti savu bērnu seksuālā izmantošanā, kasācijas sūdzību par Latgales apgabaltiesas piespriesto sodu - brīvības atņemšanu uz 11 gadiem - iesniegusi arī bērna māte.

Kasācijas sūdzību no tēva tiesa saņēmusi pagājušajā nedēļā. Tajā viņš pārsūdzējis sev piespriesto brīvības atņemšanu uz 18 gadiem.

Kasācijas sūdzības ir nosūtītas Augstākajai tiesai, kas lems par tālāko lietas virzību.

Jau ziņots, ka pirmās instances tiesa 2015.gada novembrī tēvam piespriedusi 18 gadus un vienu mēnesi, bet mātei – 11 gadus cietumā. Tāpat vecākiem piespriesta arī probācijas uzraudzība. Šis spriedums ticis pārsūdzēts apelācijas kārtībā Latgales apgabaltiesā, kas 2016.gada maijā pieņēmusi lēmumu pirmās instances spriedumu atstāt negrozītu.

Prokuratūra norāda, ka abi apsūdzētie aptuveni trīs mēnešus vardarbīgi apmierinājuši dzimumtieksmi ar savu mazgadīgo bērnu.

Pie tam tēvs vardarbīgi apmierinājis dzimumtieksmi vēl ar diviem saviem mazgadīgajiem bērniem. Apsūdzētais, izmantojot ģimenes emocionālās saites, noziegumus pret mazgadīgajiem bērniem veica laikā no 2008.gada līdz 2013.gadam.

Apsūdzētie savu vainu noziegumā atzinuši un nožēlojuši. Patlaban apsūdzētie atrodas apcietinājumā.

BNS/Foto: Vida Press