Negaiss Latvijā: stiprais lietus pamatīgi applūdinājis vairākas pilsētas
Liepājā stundas laikā jau nolijusi desmit dienu norma.
Sabiedrība
2016. gada 11. jūlijs, 11:55

Negaiss Latvijā: stiprais lietus pamatīgi applūdinājis vairākas pilsētas

Jauns.lv

Tuvākajās stundās Latvijā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Rīgā pēcpusdienā ielās strādā 8 atsūknēšanas mašīnas. Lietus ūdens peļķu atsūknēšana tiek veikta Bolderājā, Čiekurkalnā un Vecmīlgrāvī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liepājā stundas laikā nolīst desmit dienu norma; applūdušas vairākas ielas

Priekšpusdienā Liepājā pērkona lietusgāzes stundas laikā atnesa 20 milimetrus nokrišņu, kas ir gandrīz visa dekādes norma, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Spēcīgais lietus pilsētas centrā bija appludinājis vairākas ielas. Brauktuves un ietves bija applūdušas Vītolu un Graudu ielas krustojumā. Applūdusi bija arī Lielās ielas brauktuve un Ezera iela.

Pašlaik stiprais lietus Liepājā ir mitējies un ūdens no ielu brauktuvēm ir aizplūdis.

Vītolu un Graudu ielas krustojums Liepājā stipru lietusgāžu laikā ir applūdis arī iepriekš - šajā krustojumā gūlijas jeb lietus ūdens uztvērējakas ir pievienotas pilsētas sadzīves kanalizācijas sistēmai un ne vienmēr spēj efektīvi aizvadīt visas ūdens masas.

Pagaidām nav izdevies saņemt pašvaldības "Komunālās pārvaldes" komentāru par šorīt izveidojušos situāciju, taču "Komunālā pārvalde" jau iepriekš informējusi, ka, neskatoties uz veikto lietus notekūdeņu sistēmas modernizāciju, ļoti stipru lietusgāžu laikā lietus notekūdeņu sistēma momentā nespēj novadīt tik lielu ūdens daudzumu, tādēļ šādos gadījumos vietām pilsētā uz laiku pārplūst brauktuves.

Sinoptiķi šorīt jau brīdināja, ka ir gaidāms pērkona negaiss, kura laikā vietām būs stipras lietusgāzes. Priekšpusdienā šādi laikapstākļi gaidāmi valsts rietumu daļā, bet pēcpusdienā - centrālajos rajonos.

LETA/ Foto: Rietumu radio, LETA, Zane Ērmane