Zibakcijā par dzīvnieku ciešanu mazināšanu saliek lielu cūkas bildi. FOTO
Organizācijas "Dzīvnieku brīvība" zibakcija par dzīvnieku ciešanu mazināšanu rūpnieciskajā lopkopībā.
Sabiedrība
2016. gada 11. jūlijs, 19:00

Zibakcijā par dzīvnieku ciešanu mazināšanu saliek lielu cūkas bildi. FOTO

Jauns.lv

Organizācijas "Dzīvnieku brīvība" zibakcijā par dzīvnieku ciešanu mazināšanu rūpnieciskajā lopkopībā tās dalībnieki šodien Strēlnieku laukumā salikuši lielu cūkas fotogrāfiju.

Blakus cūkai uz fotogrāfijas ir jautājums "Vai domā, ka tas ir nepareizi?". Savukārt, apgriežot fotogrāfiju otrādi, uz balta fona rakstīts aicinājums patērēt mazāk gaļas.

Zibakcijā piedalījās vairāk nekā 40 cilvēku.

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) norāda, ka lauksaimniecība ir viena no pirmajām nozarēm, kas radusies, lai nodrošinātu cilvēces izdzīvošanu, tāpēc ir utopiski aicināt dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu samazināt, informēja organizācijas pārstāve Krista Garkalne.

Organizācija vienmēr esot pastāvējusi uz nepieciešamību ievērot labturības prasības, tāpēc pauž neizpratni par publiskajā telpā paustajiem apgalvojumiem, kas ir pretēji.

"Ikviena gaļas audzētāja interesēs ir izaudzēt kvalitatīvu un drošu produkciju, kas nav iespējams bez labturības prasību ievērošanas. Ja ar šādu akciju palīdzību mēģina ietekmēt Latvijas tirgu, tad tas norāda uz to, ka palīdzēsim gaļas nozarei nostiprināt pozīcijas citās valstīs, tā negatīvi ietekmējot Latvijas lauksaimniecības izaugsmes un attīstības iespējas, ko mēs nekādā gadījumā nedrīkstam pieļaut," norāda LOSP valdes priekšsēdētājs Edgars Treibergs.

Pasākuma mērķis bija vērst sabiedrības uzmanību uz ikviena cilvēka iespējām mazināt dzīvnieku ciešanas rūpnieciskajā lopkopībā.

 

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA