Mamikins žurnālistu Liniņu nosauc par draņķa kropli un draud tikties tumšā šķērsielā
Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins joprojām tur ļaunu prātu uz radiožurnālistu Eduardu Liniņu, kuru nodēvējis par „draņķi”, kuram jābaidās staigāt pa tumšām šķērsielām.
Sabiedrība
2016. gada 12. jūlijs, 07:01

Mamikins žurnālistu Liniņu nosauc par draņķa kropli un draud tikties tumšā šķērsielā

Jauns.lv

Eiroparlamenta deputāts Andrejs Mamikins („Saskaņa”) piedraudējis Latvijas Radio žurnālistam Eduardam Liniņam, solot viņu sagaidīt kādā tumšā šķērsielā. Viņš Liniņam nav piedevis pirms diviem gadiem izteikto apvainojumu, ka Mamikins pārstāvot „prostitūtu sarakstu”.

No Latvijas ievēlētā Eiropas Parlamenta deputāta tik tiešām ir visnotaļ nesmalkjūtīga. „Tu, draņķi, man vēl par manu māti neesi atbildējis. Ķēms! Un par nāves vēlēšanu man. Dzīvo un baidies, ka mani satiksi tumšā šķērsielā” („Tы, мразь, мне еще за мою мать не ответил. Урод! И за пожелание смерти мне. Живи и бойся, что встретишь меня в темном переулке” – krieviski, red.piez.). Tā Eiroparlamenta deputāts Mamikins atbildējis uz radiožurnālista Liniņa komentāru savam rakstam „Facebook” par „Islāma valsts” (DAESH) kaujinieku spīdzināto un verdzībā pārdotās sīrietes Lamijas Tako sūro likteni.

Mamikins, lai savaldītu teroristus Eiropas Savienībai ieteicis sadarboties ar Krieviju. Uz to Liniņš atbildējis: „Varbūt paraudāsim arī par tiem, kurus Sīrijas opozīcijas (ne DAESH) kontrolētajās pilsētās un ciemos ir nogalinājušas un sakropļojušas Asada režīma armijas bumbas un šāviņi (ražoti pa lielai daļai Krievijā) un, pēdējā laikā, arī Krievijas gaisa spēku bumbas un raķetes? Paraudāsim un pajutīsim līdzi, ko? Selektīvs Jums tas humānisms, Andrejs Mamikins”.

Uz Mamikina sev adresēto repliku Liniņš atbildējis: „Sāpīgi aizskāru, ko? Profesionāliem provokatoriem gan būtu jārēķinās, ka var dabūt arī pretī ne tai piedienīgākajā formā. Tumšo šķērsieliņu varonis... Laikam jau kā kārtīgs Pļavnieku urla staigā tikai bariņā”.

Šis Liniņa komentārs tad arī izraisījis Mamikina dusmu izvirdumu, viņam atceroties pirms diviem gadiem Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” izvērtušos saķeršanos ar Liniņu un raidījuma vadītāju Aidi Tomsonu. Toreiz, komentējot pirmsvēlēšanu kolīzijas, Liniņš „Saskaņas” sarakstu nodēvēja par „prostitūtu sarakstu”, bet strīda laikā Mamikinam veltīja neglaimojošu frāzi: „Vai tu gadījumā labāk nebūtu bijis aborts?”

Toreiz Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome šādus Liniņa izteicienus atzina par neatbilstošus žurnālista ētikai. Tomēr Mamikins to nav aizmirsis un kopš tā laikā vairs nevēlas piedalīties raidījumā „Krustpunktā” un ir ļaunatminīgs.

Vienlaikus Mamikins arī vērsies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu sākt kriminālprocesu pret Tomsonu, jo uzskata, ka viņš ēterā ir kurinājis nacionālo un etnisko naidu, kā arī raisījis nesaticību. Mamikins prokuratūrā vērsies saistībā ar 4. marta Latvijas Radio raidījumā „Brīvais mikrofons” Tomsona nolasīto klausītāja vēstuli. Viņaprāt, žurnālista intonācija, lasot vēstuli, ir bijusi nicinoša un vērsta pret bēgļiem. Tāpat politiķis ir nemierā, ka Tomsons tekstu par bēgļu salīdzināšanu ar gliemežiem izlasījis bez komentāriem, turklāt smējies.


Elmārs Barkāns/Foto: Facebook, Evija Trifanova/LETA, Ieva Lūka/LETA