Juris Pūce: "Satiksmes ministrija vieglu roku pazaudējusi gandrīz 10 miljonus"
Pūce: “Nemākulība, nekompetence un vāja pārvaldība. Zūd ticība, ka Latvijas iedzīvotājiem vispār kādreiz būs iespēja pārvietoties jaunos, modernos pasažieru vilcienos”.
Viedokļi
2016. gada 12. jūlijs, 15:24

Juris Pūce: "Satiksmes ministrija vieglu roku pazaudējusi gandrīz 10 miljonus"

Jauns.lv

Satiksmes minstrija (SM) nākusi klajā ar paziņojumu, ka pasažieru dīzeļvilcienu modernizācijas projekts plānotajā termiņā nav noslēdzies. Tas nozīmē, ka Latvija ir zaudējusi gandrīz pusi no kopumā 22 miljonus vērtā projekta līdzfinansējuma, kas tika piešķirts Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda programmas ietvaros.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pasažieru dīzeļvilcienu modernizācijas projekts šobrīd divus gadus pārsniedz sākotnēji prognozēto termiņu, tādā jau veidā zaudējot daļu ES fondu līdzfinansējuma. Taču tagad SM nākusi klajā ar paziņojumu, ka projekts netiks pabeigts arī pagarinātajā termiņā – līdz 30. jūnijam: “Tas, ka darbs nav izdarīts laikā, nozīmē tikai to, ka Latvija zaudēs vēl naudu, jo ES atteiksies piešķirt šim projektam plānoto ES līdzfinansējumu nepilnu 9 miljonu eiro apmērā,” notikušo komentēja partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs un TV24 raidījuma “Vai nauda aug kokos?” vadītājs Juris Pūce.

Ekonomists un politiķis gadiem ilgstošo darbu pie pasažieru vilcienu modernizācijas vērtē kā, maigi izsakoties, dīvainu: “Pirmkārt, Latvija atšķirībā no Lietuvas un Igaunijas izvēlējās nevis pirkt jaunus pasažieru vilcienus, bet remontēt savus 40 gadu vecos vilcienus. Otrkārt, izrādījās, ka SM un uzņēmums “Pasažieru vilciens” nav spējīgi izdarīt arī to, kā dēļ tagad Latvija ir zaudējusi daudzus miljonus eiro, kas uzņēmumam būs jāsedz no saviem līdzekļiem,” norādīja Pūce. Kopumā vērtējot par projektu atbildīgo darbu, Pūce izteicās skarbi: “Nemākulība, nekompetence un vāja pārvaldība. Zūd ticība, ka Latvijas iedzīvotājiem vispār kādreiz būs iespēja pārvietoties jaunos, modernos pasažieru vilcienos”.

Regīna Zommere/Foto: Ieva Lūka/LETA