Streļčenoks turpina korupcijas vietā apkarot KNAB strādājošos, uzskata darbinieki
Tā uzskata arodbiedrība, kurā ietipstošie ir pret pašreizējā priekšnieka darbošanos.
Sabiedrība
2016. gada 12. jūlijs, 18:40

Streļčenoks turpina korupcijas vietā apkarot KNAB strādājošos, uzskata darbinieki

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka rīkojumi par Jutas Strīķes un Jura Juraša atbrīvošanu no darba birojā ir prettiesiski, un tādējādi Streļčenoks turpina apkarot nevis korupciju, bet gan KNAB darbiniekus, uzskata KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība.

Kā uzsvēra arodbiedrībā, Streļčenoka rīcības rezultātā tiek nodarīts kaitējums ne tikai arodbiedrības biedru interesēm un KNAB reputācijai, bet arī tiek izšķērdēta nodokļu maksātāju nauda.

Jau ziņots, ka Streļčenoks izdevis rīkojumu, kas paredz izbeigt dienesta tiesiskās attiecības ar KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Jurašu.

Streļčenoka parakstītais rīkojums, kuru Jurašs saņēmis šodien, paredz, ka ar 15.augustu tiks izbeigtas dienesta tiesiskās attiecības ar viņu. Rīkojumā norādīts, ka Juraša profesionālā kvalifikācija un pieredze neatbilst nevienam no reorganizācijas rezultātā izveidotajiem amatiem un vakantajiem amatiem KNAB. Šāds rīkojums izdots saistībā ar birojā nesen veikto reorganizāciju.

Jurašs, kurš ir viens no asākajiem Streļčenoka kritiķiem, strādāja KNAB no 2003.gada, bet no 2005.gada maija vada Operatīvo izstrāžu nodaļu.

Šāds Streļčenoka lēmums bija pietiekami prognozējams, taču viņš ir apņēmības pilns šādu rīkojumu apstrīdēt tiesā.

Tāpat Streļčenoks pirms došanās atvaļinājumā nolēmis atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi. Streļčenoks pagājušajā piektdienā parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta 2016.gada 9.februārī saistībā ar viņas it kā neatrašanos darbavietā 2015.gada beigās un šī gada sākumā.

Vairāki KNAB esošie un nu jau bijušie darbinieki tiesājas pret KNAB, piemēram, par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas Ilze Draveniece un Juta Strīķe. Tāpat prasību iesniedzis KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes loceklis Juris Pujāts, Jurašs un Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

LETA/Foto: Sintija Zandersone/LETA