Populārā dzejniece Kornēlija Apškrūma pēc pārciestām nelaimēm gatavojas izdot jaunas grāmatas
Dzejniece Kornēlija Apškrūma pēc pārciestām nelaimēm ziemā, tagad aktīvi nodarbojas ar rakstniecību. Drīzumā iznāks viņas bērnības atmiņas.
Kultūra
2016. gada 13. jūlijs, 06:11

Populārā dzejniece Kornēlija Apškrūma pēc pārciestām nelaimēm gatavojas izdot jaunas grāmatas

Jauns.lv

Šoziem tautā iemīļoto dzejnieci Kornēliju Apškrūmu vajāja lielas nelaimes. Februārī viņa lauza gūžas kaulu un nokļuva Alūksnes slimnīcā. Kamēr dzejniece atveseļojās, tika izvandīta un aplaupīta viņas māja Apes novadā. Tagad Kornēlijas kundze atgriezusies mājās un gatavojas atvērt savu jauno grāmatu – bērnības atmiņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Apškrūma februārī nokļuva Alūksnes slimnīcas reanimācijā pēc gūžas kaula lūzuma. Kamēr 79 vecā dzejniece atlaba, viņas īpašumā ielauzās garnadzis un aplaupīja viņas dzīvokli.

Policijas informācija liecina, ka garnadzis esot zināms un pašlaik notiek nozieguma izmeklēšana. Savukārt pati Apškrūma nu ir atgriezusies mājās – Virešu pagasta „Mežrozēs”.

Dzejniece Kasjauns.lv pastāstīja, ka veselības problēmas viņai esot, bet tās nebūt netraucējot radošajai darbībai – viņa joprojām daudz raksta. Drīzumā izdevniecībā „Zvaigzne ABC” iznāks viņas prozā sarakstītās bērnības atmiņu grāmata „Piektais gadalaiks”, bet ap Ziemassvētkiem plānots jauns dzejas krājums.

Pēdējā laikā Apškrūma gan nav rīkojusi savas dzejas vakarus un tikšanās ar lasītājiem, bet apmeklējot bibliotēku un ņem grāmatas lasīšanai, Kasjauns.lv pastāstīja Apes novada Virešu pagasta Vidagas bibliotēkas vadītāja Aira Mūrniece. Savukārt Virešu pagasta pārvaldes vadītājs Māris Ceļmillers Kasjauns.lv teica, ka viena no visvairāk lasītajām latviešu dzejas autorēm dzīvojot „normāli”.

Jāatgādina, ka pirms sešiem gadiem pilnībā nodega Apškrūmas dzīvojamā māja „Mežrozes”. Vēlāk tauta ziedoja, lai dzejniece varētu atjaunot savas mājas.

 

Kasjauns.lv/Foto: Aigars Hibneris, Georgs Viljams Hibneris