Sluča īstā vēstule Kristovskim esot vēl briesmīgāka
Sabiedrība
2010. gada 8. novembris, 14:19

Sluča īstā vēstule Kristovskim esot vēl briesmīgāka

Jauns.lv

Šodien portāla "www.pietiek.com" pārstāvis Lato Lapsa publiskoja "Pilsoniskās savienības" biedra, ASV ārsta Aivara Sluča 2009.gada 14.oktobra vēstuli "Vai latvieši padodas?".

­

Atbildi uz minēto vēstuli PS un "Vienotības" priekšsēdētājs, pašreizējais ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis sāka ar vārdiem: "Piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam."

Slucis pauž satraukumu par dažu "superpatriotu" latviešu, viņaprāt, pārāk lojālo attieksmi pret Latvijas krieviem, jo "viņi ir balti un kristieši". Pēc Sluča teiktā, "latviešu politiķiem jābūt daudz, daudz radikālākiem un drosmīgākiem cīņā par latvisku Latviju". Demonstrācijas ielās neko nedošot. Nacionāliem, patriotiskiem latviešiem vajag iegūt kontroli Saeimā. Tam vajag 65 līdz 70 vietas nākošās vēlēšanās latviešu apvienībai. Tad šī apvienība izdarītu divas lietas: deklarētu daļēju ārkārtas stāvokli Latvijā, lai apietu korumpētos ierēdņus un tiesas, un paplašinātu "stukaču" likumus, lai izmantotu mazo zagļu liecības pret lielajiem, atvieglojot mazajiem sodus un pat maksājot viņiem prēmijas par sevišķi vērtīgām liecībām, klāsta Slucis.

PS biedrs Slucis arī pauž viedokli, ka vajag "apcietināt vismaz 1000 lielāko blēžu un zagļu Latvijā un atņemt visus viņu īpašumus, arī ārzemju bankās". Slucis arī nosauc konkrētus apcietināmo uzvārdus - "Šķēle, Godmanis, Kargins, Šlesers, Kalvītis, Aldermane" un citus. Rietumos par viena ierēdņa pirkšanu var dabūt 20 gadus, "cik tad Karginam, kas ir nopircis simtiem", jautā Slucis.

Lapsa arī vērsa uzmanību, ka ārlietu ministrs Kristovskis "piekrīt vērtējumam un redzējumam", kad Slucis ierosina "iesaldēt un pārskatīt visas pēc 1991.gada izsniegtās pilsonības ar domu lielāko daļu no tām atņemt".

Pēc Sluča domām, visās valsts skolās mācībām jānotiek tikai latviešu valodā. Valsts valodas birojā jāpieņem darbā 1000 inspektoru, kuri "droši katrs iekasēs 1000 latu dienā".

Slucis arī rosina aizliegt politisku darbību visiem, kam bija atbildīgi posteņi okupācijas laikos, un publicēt "čekas maisus".

Var secināt, ka ārlietu ministrs Kristovskis piekrīt arī Sluča mudinājumam "aktīvi atbalstīt krievu repatriāciju". Pēc Sluča teiktā, "krievi atrodas Latvijā nelikumīgi, ienākot, kad Latvija bija okupēta, un paliekot līdz šim, tādēļ, ka viņu aģenti, nopirktie, šantažētie turpina kontrolēt Latviju". Krievu repatriāciju Slucis mudina sākt ar lielu plakātu pie Krievijas vēstniecības, "parādot krieviem, kurā galā ir repatriācijas birojs un ka Krievija maksā vismaz 2000 latu katram, kas atgriežas".

Slucis arī mudina Latvijā būvēt savu atomstaciju, lai tā būtu neatkarīga no "Gazprom" un Krievijas, likvidēt Pļaviņu hidroelektrostaciju, "lai Staburags celtos no ūdens".

Vēstulē, kurai piekrīt Kristovskis, Slucis arī mudina "anulēt Abrenes atdošanu un krievu militāristu palikšanu Latvijā". Pēc viņa domām, Latvijā vajag izveidot 100 000 cilvēku lielu zemessardzi, atjaunot vismaz sešu mēnešu obligāto militāro dienestu, bet tie, kas dienētu vienu gadu, augstskolās tiktu budžeta grupās.

Slucis arī rosina slēgt Rīgā visas privātās azartspēles un tad "celt vienu lielu, skaistu valsts kazino Rīgā".

Preses konferencē Lapsa uzsvēra, ka "jebkuram politiķim ir jādomā, kā viņš strādā un ko atļaujas darīt, lai pirms vēlēšanām sagādātu savai partijai finansējumu".

Kā LETA jau ziņoja, trimdas latvietis un ārsts Aivars Slucis, kura uzskatu atbalstīšanā Saeimas opozīcija vaino jauno ārlietu ministru un partijas PS līderi Kristovski, pēdējo divu gadu laikā PS un partijai "Visu Latvijai" (VL) ziedojis vairāk nekā 22 000 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā pieejamā informācija.

Pērn Slucis PS ziedojis 998 latus, šā gada aprīlī - 5209 latus, bet septembrī - 5463 latus, tātad kopā 11 670 latus. Savukārt VL ziedoti kopā 10 772 lati - 2010.gada aprīlī viņš ziedojis 5209 latus, bet jūlijā - 5563 latus.

Lapsa arī norādīja, ka Kristovskim pietrūkst drosmes atzīties, ka "rīkojies stulbi", tā vietā viņš kā 4.klases Pēterītis, kurš svešā dārzā nozadzis ābolu, melo, jo baidās atzīties mātei.

Lapsa pieprasa, lai šīs nedēļas laikā Kristovskis atvainojas "pietiek.com" un sabiedrībai par apgalvojumiem, ka viņa sarakste ar Slucki esot "nekorekti atspoguļota" un montēta. Pretējā gadījumā Lapsa "pietiek.com" vārdā sola vērsies tiesā par sava goda un cieņas aizskaršanu un lūgt veikt tehnisko ekspertīzi PS serverim.

Kā ziņots, Saeimas opozīcija pieprasījusi ministra Kristovska demisiju saistībā ar saraksti starp trimdas latvieti un ārstu Aivaru Sluci un Kristovski.

Opozīcijas politiķi norāda, ka Kristovskis it kā paužot "demokrātiskā sabiedrībā nepieņemamus uzskatus".

Saeima par opozīcijas pieprasīto jaunā ārlietu ministra demisiju lems ārkārtas sēdē otrdien, 9.novembrī, plkst.12. Šodien preses konferencē Lapsa teica, ka šis balsojums parādīs, kādas "simts gudrās galvas" esam ievēlējuši 10.Saeimā.

LETA/Foto:LETA

­