PVD Liepājā atrod pārmarķētus vecus čipšus, sulas un kakao
Preces ar beigušos derīguma termiņu nebija atsevišķi nodalītas no derīgajiem pārtikas produktiem un dzērieniem.
112
2016. gada 13. jūlijs, 11:45

PVD Liepājā atrod pārmarķētus vecus čipšus, sulas un kakao

Jauns.lv

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Dienvidkurzemes pārvaldes pārtikas inspektori, veicot pārbaudi kāda uzņēmuma noliktavā Liepājā, no tirdzniecības izņēma preces, kurām bija beidzies derīguma termiņš, kā arī preces ar pārmarķētiem realizācijas termiņiem un preces bez izcelsmes dokumentiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja PVD pārstāve Anna Joffe, no apgrozības tika izņemti 73,6 kilogrami dažādu graudaugu produktu izstrādājumu, 583 litri dzēriena, tajā skaitā 387 litri gāzētā minerālūdens "Tiche" un 180 litri "Tymbark" sulas dažādos iepakojumos un citi produkti, kā, piemēram, "Estrella" kartupeļu čipši ar pikanto tomātu garšu, sāļie krekeri "Tuc", kakao "Aroma" un "Holenderskie".

Visiem minētajiem produktiem bija beidzies ražotāja noteiktais realizācijas termiņš.

Tāpat daļai pārtikas produktu, kā, piemēram, šokolādēm, dzērieniem, nebija norādes par derīguma termiņu vai arī derīguma termiņam paredzētā vieta bija tukša, neaizpildīta. Vēl vienai daļai produktu - kakao "Aroma bona" oriģinālais derīguma termiņš "31.12.2015". bija aizkrāsots ar korektoru un uzspiests jaunais termiņš "28.11.2016". Derīguma termiņi bija pārmarķēti "Herkuless" graudaugu produkcijai un sāļajiem krekeriem "Tuc".

Kopumā pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka uzņēmums nenodrošina pārtikas izsekojamību un noliktavā atrodas preces ar beigušos derīguma termiņu, kas nebija atsevišķi nodalītas no derīgajiem pārtikas produktiem un dzērieniem. Par konstatētajiem pārkāpumiem uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

LETA/ Foto: Shutterstock