Sievas sišana pieliek punktu prokurora Alda Pundura karjerai
Par vardarbību ģimenē ziņojusi Pundura sieva. Viņš sitis arī meitu, teikusi dzīvesbiedre. Pundurs bijis spiests uzrakstīt atlūgumu Ģenerālprokuratūrā.
Sabiedrība
2016. gada 14. jūlijs, 08:45

Sievas sišana pieliek punktu prokurora Alda Pundura karjerai

Jauns.lv

Jūnija beigās darbu Ģenerālprokuratūrā atstājis Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Aldis Pundurs, ceturtdien vēsta "Latvijas Avīze" (LA).

Ģenerālprokuratūra gan šo faktu izvairījusies apstiprināt. Laikraksts pieļauj, ka centieni noklusēt darba attiecību izbeigšanu ar Punduru ir saistīti ar iemesliem, kādēļ viņš, iespējams, pats bijis spiests rakstīt atlūgumu.

"Jau pirms vairākām dienām vai pat nedēļām Valsts policija (VP) ir nosūtījusi Ģenerālprokuratūrai slēdzienu par pārbaudi, kas veikta saistībā ar prokurora A.Pundura dzīvesbiedres iesniegumu par notikušu vardarbību ģimenē, kur varmākas lomā bijis prokurors, bet cietušās - viņa dzīvesbiedre un, iespējams, arī meita," raksta LA, piebilstot, ka oficiāli VP gan nekādu informāciju nesniedz.

No avotiem tiesībsargājošajās iestādēs laikrakstam esot zināms, ka iesniegums par vardarbību ģimenē bijis bagāts ar spilgtām detaļām un policija esot fiksējusi arī iespējamā varmākas mēģinājumu pamest notikuma vietu, turklāt tagad iesniegums saņemts arī no otras konflikta puses - nu jau bijušās amatpersonas.

Tikmēr Pundurs vērsies Zvērinātu advokātu padomē, izsakot vēlmi kļūt par zvērinātu advokātu. Viņam kā juridisko zinātņu doktora grāda īpašniekam kļūšanai par advokātu nemaz nevajadzētu kārtot eksāmenu, līdz ar ko "paklupināt ceļā uz šī statusa iegūšanu varētu vienīgi reputācijas vai krimināla rakstura problēmas," min LA, uzsverot, ka Ģenerālprokuratūra kategoriski atsakās sniegt jebkādu informāciju, kas saistīta ar Pundura aiziešanu no darba.

Pundurs plašāku sabiedrības uzmanību ieguva 2013.gada sākumā, kad atklājās, ka Ģenerālprokuratūra izbeigusi tā saukto nozagto "Latvenergo" trīs miljonu lietu, bet pensionētais advokāts Andris Grūtups šajā lietā tā arī palicis "neatmazgāts". Kriminālprocess pret viņu tika izbeigts kriminālatbildības noilguma dēļ, neizslēdzot iespējamību, ka tieši viņš bijis šis apjomīgās 90.gadu mahinācijas organizētājs.

Pundurs uzturējis valsts apsūdzību vairākās mediju uzmanību iekarojušās krimināllietās.


LETA/Foto: Lita Krone/LETA