Nedēļas pēdējās dienas būs lietainas un vējainas
Bez lietussarga nu nekādi. Diemžēl :(
Sabiedrība
2016. gada 14. jūlijs, 18:59

Nedēļas pēdējās dienas būs lietainas un vējainas

Jauns.lv

Šīs nedēļas pēdējās dienas būs lietainas un vējainas, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau naktī uz piektdienu, 15.jūliju, Latviju šķērsos aktīvs ciklons, tāpēc ir gaidāms ilgstošs lietus, pērkona negaiss un liels nokrišņu daudzums - nokrišņu summa centrālajos un rietumu rajonos sasniegs 15-30 milimetrus.

Ciklonam tuvojoties, gaidāma arī vēja pastiprināšanās. Naktī austrumu vējš piekrastē brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē lielu ātrumu, bet dienā tas pierims, jo virs Kurzemes atradīsies ciklona centrs. Valsts austrumu rajonos priekšpusdienā dienvidu puses vējš sāks pastiprināties, dienas gaitā brāzmās sasniedzot 15-18 metrus sekundē, savukārt Kurzemē ziemeļu vējš piekrastē brāzmās var sasniegt 20 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra naktī būs plus 14, plus 18 grādu robežās, savukārt dienā tā nebūs augstāka par plus 17, plus 22 grādiem.

Spēcīgs vējš saglabāsies arī naktī uz sestdienu, 16.jūliju, sasniedzot ātrumu līdz 15-17 metriem sekundē, bet dienā tas jau vairs nepārsniegs 14 metrus sekundē. Sestdien arī kļūs par pāris grādiem siltāks.

Savukārt svētdien un nākamās nedēļas pirmajās dienās vējš būs norimis, arī lietus būs īslaicīgāks un līs retāk, savukārt gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Nedēļas otrajā pusē jau atkal Latvijai pietuvosies jauns ciklons, kura ietekmē darba nedēļas noslēgumā atkal pastiprināsies vējš un nokrišņu intensitāte.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA