Kopš 1.jūnija izsniegtas gandrīz 9000 Rīdzinieka kartes
Runā Rīga
2016. gada 15. jūlijs, 15:22

Kopš 1.jūnija izsniegtas gandrīz 9000 Rīdzinieka kartes

Jauns.lv

Šī gada 1.jūlijā Rīdzinieka karšu lietotājiem stājās spēkā jauni biļešu veidi braukšanai sabiedriskajā transportā un atlaides B, C, D autostāvvietu zonās, tāpēc pieaugusi klientu interese noformēt Rīdzinieka kartes. Šogad no 1.jūnija līdz 13.jūlijam izsniegtas jau 8969 Rīdzinieka kartes.

Jūnijā izsniegtas 4938 Rīdzinieka kartes, bet pirmajās trīspadsmit jūlija dienās jau 4031 karte. Vidēji dienā šobrīd tiek izsniegtas 300 Rīdzinieka kartes. Salīdzinājumam – pagājušā gada jūlijā kopumā tika izsniegtas 3763 Rīdzinieka kartes.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka Rīdzinieka kartes īpašnieki vienas stundas biļeti darba dienām var iegādāties par 1.15 EUR, strādājošiem pensionāriem šī biļete maksā 0.60 EUR, bet studentiem 0.30 EUR, savukārt vienas stundas biļeti brīvdienām rīdzinieki var iegādāties par 0.60 EUR. Turpretī personas, kuru lietošanā nav Rīdzinieka kartes, 1 stundas biļeti var iegādāties par 2.30 EUR un ielādēt to dzeltenajos e-talonos. 5x24 stundu biļete visos maršrutos, kas izmantojama 15 dienu laikā, Rīdzinieka kartes īpašniekiem izmaksā 15.00 EUR, bet citi interesenti to var iegādāties par 25.00 EUR un ielādēt tikai zilajos e-talonos.

Iegādājoties vienu stundas biļeti, pasažieris stundas laikā var veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkst reģistrēt biļetes derīguma termiņa 59.minūtē un tālāk braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma. Savukārt 5 biļetes 24 stundām, kas izmantojamas 15 dienas, var lietot gan piecas diennaktis pēc kārtas, gan jebkādā citādā secībā 15 dienu laikā. Biļešu reģistrācija jāveic katru reizi, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Jāņem vērā, ka, reģistrējot biļeti 15.dienā, tās derīguma termiņš beigsies plkst.23:59.  

“Rīgas satiksme” atgādina, ka Rīdzinieka karti var saņemt personas, kuras deklarējušās vai kurām pieder īpašums Rīgā. Rīdzinieka kartei var pieteikties elektroniski www.rigassatiksme.lv un to saņemt kādā no klientu apkalpošanas centriem vai arī to noformēt un saņemt uzreiz klientu centrā. Ja Rīdzinieka kartei esat pieteikušies jau agrāk, bet neesat to vēl saņēmuši, rakstiet e-pastu uz info@rigassatiksme.lv vai zvaniet uz 80001919. “Rīgas satiksme” Jūs informēs, kur varat saņemt jau noformēto Rīdzinieka karti.

Regīna Zommere/Publicitātes foto Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību