Krīze Turcijā: apsvērts arī "plāns B" - evakuēt Latvijas valstspiederīgos prom no šīs valsts
Situācija Turcijā vēl nav normalizējusies, tāpēc aicinājums neapmeklēt šo valsti vēl kādu brīdi būs spēkā, teic ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Ar Latvijas vēstniecību Turcijā var sazināties, zvanot pa tālruni +903124056136.
Sabiedrība
2016. gada 16. jūlijs, 14:48

Krīze Turcijā: apsvērts arī "plāns B" - evakuēt Latvijas valstspiederīgos prom no šīs valsts

Jauns.lv

Turcijas valdība pakāpeniski atjauno kontroli valstī, bet situācija vēl nav pilnībā normalizējusies, tāpēc aicinājums neapmeklēt Turciju vēl kādu laiku būs spēkā, šodien žurnālistus informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V). Apsvērts arī plāns B - evakuēt Latvijas valstspiederīgos prom no Turcijas, taču šobrīd vēl tas neesot vajadzīgs, apliecina Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka Latvijas valstspiederīgajiem, kas atrodas Turcijas kūrortos, būtu jāizvairās no publisku vietu apmeklēšanas un jāpavada laiks viesnīcās un citās mītnes vietās.

Rinkēvičs šorīt arī norādīja, ka Latvijas atbildīgās institūcijas sadarbosies, ja būs nepieciešams veikt Latvijas valstspiederīgo evakuācija. Taču tas ir jāuztver kā "plāns B" un šāda vajadzība pašlaik neesot.

Kā ziņots, militārā apvērsuma mēģinājuma laikā Turcijā nogalināti 104 pučisti, sestdien paziņoja ģenerālštāba priekšnieka vietas izpildītājs ģenerālis Imits Dindars. Vēlāk premjerministrs Binali Jildirims pavēstīja, ka kopējais bojāgājuši skaits ir 265 cilvēki, no kuriem 161 ir prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam lojālie pilsoņi, pamatā policisti un civilpersonas. Viņš piebilda, ka 1440 cilvēki apvērsuma apspiešanas laikā guvuši ievainojumus.

 

Prezidents Redžeps Tajips Erdoans, uzstājoties ar uzrunu televīzijā, paziņojis, ka pučisti "par nodevību samaksās ļoti augstu cenu" un ka armija tiks attīrīta no dumpiniekiem.

"Turciju nepārvaldīs armija," vēlāk uzrunājot savu atbalstītāju pūli lidostā, uzsvēra Erdoans.

LETA, Kasjauns.lv / Foto: EPA/Scanpix/LETA, AP/Scanpix/LETA, EPA/LETA, Facebook, Ieva Čīka/LETA