"Ceram, ka viss būs labi," pasažieri pirms došanās uz Turciju mierīgi par plānoto lidojumu
Viena tūristu grupa izlidoja plkst.15 dienā, un lidostā satiktie pasažieri pirms lidojuma atzina, ka jūtas salīdzinoši mierīgi, jo kūrorts no nemieru epicentra atrodas tālu.
Sabiedrība
2016. gada 16. jūlijs, 20:07

"Ceram, ka viss būs labi," pasažieri pirms došanās uz Turciju mierīgi par plānoto lidojumu

Jauns.lv

Atšķirībā no aviokompānijas "Turkish Airlines" šovakar plānotā reisa no Rīgas uz Stambulu, kas ir atcelts, abi šodien paredzētie čartera reisi uz Turcijas kūrortiem notiek. Pasažieri pirms lidojuma salīdzinoši mierīgi raudzījās uz braucienu, sestdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

Viena tūristu grupa izlidoja plkst.15 dienā, un lidostā satiktie pasažieri pirms lidojuma atzina, ka jūtas salīdzinoši mierīgi, jo kūrorts no nemieru epicentra atrodas tālu.

"Kad mēs pamodāmies, tās sajūtas jau bija jocīgas - ko darīt. Jo mēs nebijām saskārušies ar tādu situāciju nekad iepriekš. Visi tādi atgadījumi notika kaut kur blakus mums - kad mēs jau atlidojām no Ēģiptes, pēc kāda laika notika, un tikko mūsu meita bija Nicā, viņa atgriezās, un notika šis. Bet principā - kam jānotiek, jānotiek. Ceram, ka viss būs labi," atzina ceļotāja no Rīgas Ingrīda.

"Pasaule paliek citādāka, tagad jārēķinās ar to," tā savukārt teica ceļotājs no Rīgas Antons.

Savukārt "airBaltic" čarterreiss uz Antāliju, kas bija paredzēts šorīt agri no rīta, drošības apsvērumu dēļ pārcelts uz plkst.23 vakarā. Tūrisma firma "Tez Tour" apstiprināja, ka saistībā ar šībrīža notikumiem Turcijā apmēram 10-15 pasažieri ir atteikušies no izlidošanas šovakar uz Antāliju. Šobrīd Turcijas kūrortos atrodas ap 350 atpūtnieku, un pagaidām nav saņemtas ziņas, ka viņi vēlētos pārtraukt brīvdienas un atgriezties Latvijā.

Latvijas vēstniecībai Turcijā patlaban nav informācijas, ka starp 161 bojāgājušo un simtiem ievainoto būtu kāds no Latvijas valsts piederīgajiem. Taču sprādzienos naktī ir bojāta Latvijas vēstniecības ēka Ankarā.

Tā atradās militāristu apvērsuma vienā no epicentriem. Mūsu vēstniecība izvietota blakus Turcijas varas iestādēm, kuras savukārt centās ieņemt apvērsuma rīkotāji.

 

Latvijas vēstniecības Turcijā politikas un ekonomikas sekretārs Jānis Beķeris klāstīja, ka visu nakti dzirdēti gan uzlidojumi, gan raķešu šāvieni, gan helikopteri tika izmantoti, lai šautu pa mērķiem. Arī sprādzienu viļņus varēja just.

"Vēstniecība ir pavisam nedaudz cietusi - ir izsists viens logs. Iznīcinātāji lidoja ļoti zemu, ar grandiozu spēku satricinot visas ēkas. Situācija bija tiešām ļoti nopietna. Mēs saprotam, ka neesam mērķis un diplomātiskās pārstāvniecības nav bijušas mērķis, bet atrašanās dēļ mēs saprotam, ka ir iespējamas arī kļūdas. Līdz ar to mēs bijām ļoti uzmanīgi, un brīdī, kad visa ēka sāka drebēt, mēs meklējām labākos risinājumus, lai varētu arī turpināt savas funkcijas un domāt arī, saprotams, par savu fizisko drošību," atzina Beķeris.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA