Aicina iesniegt projektus konkursā apkaimju kustības aktivizēšanai
Runā Rīga
2016. gada 18. jūlijs, 14:40

Aicina iesniegt projektus konkursā apkaimju kustības aktivizēšanai

Jauns.lv

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments izsludinājis konkursu apkaimju iniciatīvu projektu īstenošanai galvaspilsētā, kurā juridiskas personas var pretendēt uz līdz 2500 eiro lielu finansējumu vienam projektam.

Konkursa „Apkaimju iniciatīvas līdzdalības un piederības veicināšana” mērķis ir aktualizēt un veicināt Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, kā arī izglītot un informēt iedzīvotājus par šo tēmu, tai skaitā veicināt brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij.

Tāpat iecerēts aktivizēt apkaimju kustību kā vienu no iedzīvotāju pašorganizācijas veidiem, lai veiktu vietējās kopienas  interešu aizstāvēšanu, izzinātu iedzīvotāju problēmas un meklētu risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā, nodrošinot iedzīvotāju personisko līdzdalību kopienas dzīves vides uzlabošanā.

Piedalīties konkursā un pretendēt uz finansējuma saņemšanu var jebkura Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona – biedrība, nodibinājums, komersants, kā arī Rīgas pašvaldības iestāde, kas savu darbību veic galvaspilsētā un vēlas uzlabot Rīgā dzīvojošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.

Maksimālais finansiālais atbalsts vienam projektam ir 2500 eiro.  Pretendentam projekta īstenošanai jānodrošina finanšu līdzekļu līdzfinansējums ne mazāk kā 5% apmērā no kopējām projekta izmaksām. Konkursam kopējais pieejamais finansējums  ir 20 000 eiro. Projektu pieteikumu vērtēšana notiks saskaņā ar konkursa nolikumā noteiktajiem projektu pieteikumu vērtēšanas kritērijiem.

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 3.augusts plkst.16. Projektu īstenošana ir jāplāno laika posmā no 29.augusta līdz 30.novembrim.

Projekta pieteikums jāiesniedz papīra formātā un elektroniskā veidā. Ja pieteikums tiek sūtīts pa pastu, pārliecinieties, ka pieteikums tiks saņemts līdz norādītajam termiņam. Pirms projekta pieteikuma iesniegšanas lūdzam obligāti iepazīties ar projektu konkursa nolikumu un tā pielikumiem departamenta vai Rīgas domes mājaslapās.

Dokumenti papīra formā (1 oriģināls) jāiesniedz aploksnē Rīgas domes, Izglītības, kultūras un sporta departamentā, K.Valdemāra ielā 5, pie klientu apkalpošanas speciālista, kā arī obligāti līdz konkursa termiņa beigām jānosūta elektroniskā formā uz e-pastu ilze.meilande@riga.lv ar norādi "Pieteikums konkursam". Projekta pieteikumu jāsagatavo saskaņā ar konkursa nolikuma sadaļu „III. Projektu pieteikumu iesniegšana”.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Elvija Dāgs Vīgants/LETA