Kaimiņa partija izplešas no Lielbritānijas līdz Aglonai
"KPV LV" izveidojusi jaunas reģionālās grupas Lielbritānijā un Aglonā.
Politika
2016. gada 18. jūlijs, 15:27

Kaimiņa partija izplešas no Lielbritānijas līdz Aglonai

Jauns.lv

Politiskā partija "KPV LV" iepriekšējās nedēļas laikā nodibinājusi jaunas reģionālās grupas Lielbritānijā un Aglonā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Reģionālās grupas Lielbritānijā nodibinātas Northamptonas un Līdsas pilsētās. Abu tikšanos laikā klāt bija arī partijas valdes pārstāvji.

Savukārt nodibinot nodaļu Aglonā, partija sākusi izplatīties arī Latgalē. Politiskā spēka mājaslapā norādīts, ka kopā pulcējušies 16 dažāda vecuma un profesiju pārstāvji, kuri trīs stundu laikā uzbūruši patieso ainu par dzīvi Latgalē, "neskatoties uz informācijas vakuumu galvaspilsētā". Viens no sanāksmes dalībniekiem bijis partijai nepiederošs Aglonas domes opozīcijas deputāts, kas kopā ar pārējiem sanāksmes dalībniekiem pastāstīja par darbiem pašvaldībā un Latgales reģionā kopumā.

Politiskais spēks norāda, ka Latgalē netiek pievērsta uzmanība daudziem jautājumiem, piemēram, tam, ka nesen Rēzeknes tehnikumā tikuši investēti 12 tūkstoši eiro no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, bet šobrīd studentiem uz galvas tek ūdens, jo jumta kvalitāte ir zem katras kritikas; Ludzā uzcelta jauna slimnīca, tomēr neilgi pirms plānotās atvēršanas tika nolemts to neatvērt iedzīvotājiem; Aglonas novada domes sastāvā uzskatāmi saredzamas radnieciskās saites - priekšsēdētājas māsa un māsas vīrs strādājot blakus kabinetos, kā arī citas "sistēmas kļūdas un stagnācijas iemesli".

Aglonas reģionālās grupas dibināšanā piedalījās arī partijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 20.jūnijā Uzņēmumu reģistrs oficiāli reģistrēja partiju "KPV LV". Partija tika dibināta 3.maijā Rīgā, Lielajā ģildē, no biedrības "Kam pieder valsts?". Par partijas dibināšanu tās kongresā balsoja 385 cilvēki. Pašlaik partijas biedru skaits pārsniedz 700 norādījis Kaimiņš.

Par politisko spēku jūnijā būtu bijuši gatavi balsot 8,4% vēlētāju, liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktā pētījuma centra SKDS aptauja.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA