Izsludināts metu konkurss Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūvei
Runā Rīga
2016. gada 19. jūlijs, 13:10

Izsludināts metu konkurss Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūvei

Jauns.lv

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir izsludinājis konkursu meta izstrādei Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūvei, kurā iecerēts iegūt labākās idejas promenādes sakārtošanai. Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 7.septembrim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konkursa teritorija ir Mūkusalas ielas krasta promenāde posmā no Akmens tilta līdz Salu tiltam, apmēram divu kilometru garumā un 18 hektāru platībā.

Promenāde patlaban atrodas degradētā stāvoklī, tāpēc konkursa gaitā tiks izvērtēta Mūkusalas ielas krasta promenādes tālākā attīstība, tam sekojošā promenādes pārbūve un būvprojekta izstrāde.

Priekšlikumos jāparedz brīva piekļuve ūdenim; jāveic krastmalas labiekārtošana, lai veidotu dažādu un interesantu publisko ārtelpu ar skatu punktiem un laukumiem dažādos līmeņos (attiecībā pret ūdens virsmu); būtiski paredzēt arī infrastruktūru krasta sasniegšanai no ūdensobjekta – nelielu piestātņu vai pontonu izveidi dažāda tipa motorizētiem un nemotorizētiem peldlīdzekļiem; jāveicina ūdens teritoriju izmantošanas dažādošana gan vasaras, gan ziemas sezonās.

Tāpat jāparedz pārkārtot pašlaik esošās kuģīšu piestātņu vietas, lai nodrošinātu vairāklīmeņu piekļuvi Daugavai; atbilstoši teritorijas plānojumam jāveicina dažādu pagaidu būvju – restorānu un kafejnīcu uz peldošām platformām – ar estētiski augstvērtīgiem risinājumiem rašanās.

Iesniegto metu vērtēšanas žūrijas komisijā piedalīsies pārstāvji no Pilsētas attīstības departamenta, būvvaldes, Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas, Pārdaugavas izpilddirekcijas, Latvijas Ainavu arhitektūras biedrības un Latvijas Nacionālās bibliotēkas.

Ar konkursa nosacījumiem un konkursa dokumentāciju var iepazīties mājaslapā www.rdpad.lv.

Mūkusalas iela pirmo reizi Rīgas ielu sarakstos minēta 1861.gadā ar savu tagadējo nosaukumu. 1950.gadā iela tika pārsaukta par Radiotehnikas ielu, 1954.gadā tai tika pievienota 1861.gadā izveidotā Oskara iela, bet 1990.gadā tā atguva savu vēsturisko nosaukumu Mūkusalas iela. 3,4 kilometru garo ielu i galvenokārt veido rūpnieciska rakstura apbūve.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas