Juris Pūce: "Kvalificēti vadītāji pat neskatās VID ģenerāldirektora amata virzienā"
Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce.
Viedokļi
2016. gada 19. jūlijs, 14:45

Juris Pūce: "Kvalificēti vadītāji pat neskatās VID ģenerāldirektora amata virzienā"

Jauns.lv

Jau ziņots, ka pēc tam, kad atlūgumu iesniedza bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ināra Pētersone, tika izsludināts jauns konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu. Konkurss noslēdzies bez rezultāta, taču neviena no valsts vadošajām amatpersonām par to nešķiet īpaši izbrīnīta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers Māris Kučinskis, paziņojot, ka neviens no četriem VID konkursa otrās kārtas pretendentiem nav bijis piemērots virzīšanai uz trešo kārtu, nešķita pārsteigts. Viņš arī uzreiz norādīja, ka nākamo konkursu neesot vērts izludināt, jo tas visdrīzāk atkal beigsies bez rezultāta: “Vai nav dīvaini, ka visā sabiedrībā nevaram atrast vienu cilvēku, kurš gribētu vadīt lielāko iestādi Latvijā?” jautāja TV24 raidījuma “Vai nauda aug kokos?” vadītājs un partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce. Ekonomists un politiķis arī pats uzreiz sniedza atbildes versiju uz paša uzdoto jautājumu: “No otras puses, kas gan tur dīvains? Neviens kvalificēts pretendents nevēlas pieteikties uz šo amatu, pirmkārt, nekonkurētspējīgā atalgojuma dēļ. Otrkārt, ir iepriekš zināms, ka atslēga uzvarai konkursā nav lieliskas zināšanas vai izcils plāns VID attīstībai, bet gan pazīšanās ar Zaļo un zemnieku savienības (LZS) eliti”.

Juris Pūce arī skaidroja, ka neviens nezina, kādas īsti pārmaiņas VID darbībā LZS vēlas panākt: “Tāpēc kvalificēti vadītāji nemaz neskatās VID ģenerāldirektora amata virzienā. Situācija ir pārāk neskaidra. Premjeram un finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai bija iespēja šo situāciju mainīt, nosakot jaunā vadītāja uzdevumus un mērķus, kā arī solot rīcības un politiskās ietekmes brīvību to sasniegšanā. Taču viņi izvēlējās acīmredzami to nedarīt”. Pūce prognozēja, ka VID darbības modelī arī nākotnē turpināsies nenoteiktība, kas likumsakarīgi nenāk par labu nevienas iestādes darbam.

Partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs Juris Pūce / Foto: Edijs Pālens/LETA