Divu paziņu iedzeršana Dobeles pusē beidzas ar brutālu slepkavību
Vainīgais mēģinājis slēpt nozieguma pēdas, inscinējot satiksmes negadījumu.
112
2016. gada 19. jūlijs, 15:06

Divu paziņu iedzeršana Dobeles pusē beidzas ar brutālu slepkavību

Jauns.lv

Par vīrieša slepkavību Dobeles novada Auru pagastā apcietināts kāds viņa paziņa, informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Pirms nedēļas,12.jūlijā, pēc plkst.22 tika saņemta informācija, ka Auru pagastā vienu kilometru no kādas lauku mājas atrasts vīrieša līķis ar redzamiem miesas bojājumiem. Aizdomās par 1950.gadā dzimuša vīrieša noslepkavošanu tajā pašā vakarā tika aizturēts 1961.gadā dzimis vīrietis, kam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, kriminālprocesā noskaidrots, ka vienā no lauku mājām starp abiem vīriešiem notikusi kopīga alkohola lietošana. Pēc tam 1950.gadā dzimušais vīrietis nolēmis doties mājās. Krietnu gabalu no mājas viņu panācis otrs vīrietis un notikusi vārdu pārmaiņa, izcēlies strīds.

Strīda laikā 1961.gadā dzimušais ar līdzi paņemto nazi vairākas reizes sadūris otru vīrieti, bet pēc tam vēl iesitis ar koka dēli. Vēlāk viņš 1950. gadā dzimušo vīrieti aizvilcis līdz krūmiem un tur atstājis, lai izskatītos, ka nogalinātais gājis bojā ceļu satiksmes negadījumā.

Aizturētais nav agrāk tiesāts. Viņam tiks veikta tiesu psihiatriskā ekspertīze.

Policija turpina izmeklēt notikušo.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA