Bolderājā plīvo kaujinieku karogs - pirātu vai "Islāma valsts" teroristu simbols
Bolderājiešus samulsinājis vados samudžinājies karogs. Tas sapinies elektrības vados un nevienam nav drosmes pārbaudīt, vai tas ir pirātu vai islāma kaujinieku karogs.
Sabiedrība
2016. gada 20. jūlijs, 05:41

Bolderājā plīvo kaujinieku karogs - pirātu vai "Islāma valsts" teroristu simbols

Jauns.lv

Bolderājā, dārziņu rajonā, jau divas dienas uz elektrības vadiem ir samudžinājies melns karogs ar "Islāma valsts" (DAESH) vai pirātu miroņgalvas simboliem. Vietējos mulsina, kā Bolderājas dārziņu rajonā varēja tikt pacelts Islāma valsts kaujinieku simbols.

Radiožurnālists Aidis Tomsons mikroblogošanas vietnē „Twitter” raksta: „Bolderājā jau otro dienu plīvo Islāma valsts karogs. Šodien vējš jau papluinījis. Drošības policijai vajadzētu reaģēt!”

Tomēr uz samudžinātā karoga skaidri nav redzami simboli, kas apzīmē šahādu – islāma ticības apliecību, ko izmanto DAESH teroristi. Vai arī uz tā attēlots tradicionālais pirātu simbols – miroņgalva uz melna fona?

Drošības policija, apskatot karoga fotoattēlu, Kasjauns.lv teica: „Informējam, ka no šī attēla nevar izdarīt secinājumu, ka tas ir tā saucamās Islāma valsts karogs”.

Vēlāk arī pats Tomsons sarunā ar Kasjauns.lv atzina, ka tas drīzāk nav vis Islāma valsts karogs, bet gan pirātu jūras flanga, jo šahādas vietā tur vairāk šķiet attēlota miroņgalva. Tomēr viens gan esot skaidrs - tā nav veca lupata vai šorti, bet gan karogs. Tomsons bijis viesos pie radiniekiem Bolderājā, kuri viņam arīdzan pastāstījuši par dīvaino karogu, kuru arī viņš devās aplūkot.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, Aidis Tomsons/Twitter