Turcijas vēstnieks Latvijā paziņo, ka mēs te neesam Eiropas valsts
Turcijas sūtnis Latvijā Hairi Hairets Jalavs izcēlies ar visnotaļ dīvainiem izteikumiem, kuros apgalvo, ka Latvija nebūt nav “īsta Eiropa”. Kādai pasaules daļai tad Latvija būtu piederīga, viņš gan neatklāja.
Politika
2016. gada 20. jūlijs, 06:15

Turcijas vēstnieks Latvijā paziņo, ka mēs te neesam Eiropas valsts

Jauns.lv

Turcijas vēstnieks Latvijā Hairi Hairets Jalavs uzskata, ka Latvija nebūt nav Eiropas valsts. Viņš domā, ka Latvijas iedzīvotāji neatbalsta eiropiešu vērtības un pirmām kārtām tās ir geju laulības. Līdz ar to latvieši ir citādāki nekā eiropieši, pauž Jalavs.

Līdz šim bijām pieraduši, ka nu jau no Latvijas aizejošais Krievijas vēstnieks Andrejs Vešņakovs presē izcēlās ar visnotaļ mūsu valstij nepieņemamiem izteikumiem. Nu šim „īpatnējam” vēstniekam ir pievienojies arī Turcijas vēstnieks. Jāteic, ka šādas vaļības izteikumos atļaujas vēstnieki, kuru valstis pašas netiek galā ar savām iekšpolitiskām problēmām.

Jalavs intervijā Rīgas krievu laikrakstam „Vesti Segodņa” izteicies: „Jūs nopietni domājat, ka Latvija – tā ir Eiropa? Tas ir ļoti interesanti. Mēs nevaram teikt, ka Latvija ir Eiropa, ņemot vērā tās sociālās kultūras un politiskās īpatnības”.

Javals teica, ka Latvijas iedzīvotāji nav gatavi atbalstīt tās kultūras un politiskās vērtības, kuras par svētām uzskata Eiropā dominējošās valstis. Kā vienu no šīm „īpatnībām”, kas Latvija atdala no Eiropas, viņš uzsvēra geju laulības: „Uzskatu, ka vairums Latvijas iedzīvotāju neatbalsta geju laulības, kā tas ir Eiropā. Var sarīkot referendumu, lai par to pārliecinātos. Latvija pilnībā nav līdzīga tādai simtprocentīgai Eiropas valstij kā Nīderlande”. Viņš lika noprast, ka Latvijas vēstnieks Turcijā nebūtu rīkojies tāpat kā Nīderlandes sūtnis, kurš savulaik izteica vēlmi piedalīties Turcijas geju praidā.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA, president.lv