59 gadu vecumā mirusi Inta Fogele
Fogele tika dēvēta par skaistumkonkursu krustmāti. Pēdējos gados viņu mocīja dažādas veselības likstas.
Sabiedrība
2016. gada 20. jūlijs, 15:36

59 gadu vecumā mirusi Inta Fogele

Jauns.lv

Šonakt 59 gadu vecumā mūžībā devusies ilggadējā skaistumkonkursu organizētāja Inta Fogele, sēru vēsti apstiprinājis viņai pietuvinātais Jānis Mārtiņš Skuja.

"Jā, šonakt viņa devās mūžībā," portālam "Delfi" sacīja Skuja, kurš pārņēmis konkursu organizēšanu no Fogeles kundzes. "Veselība cilvēkam nav bezizmēra," viņš piemetināja.

"Ar vislielāko cieņu un mīlestību pret Intu Fogeli par to, ko viņa darījusi un gadiem ilgi auklējusi konkursu "Mis un Misters Latvija", ar lielām skumjam paziņojam, ka Inta ir devusies debesu valstībā," raksta konkursa "Mis un Misters Latvija" rīkotāji.

Fogele nomirusi dažas dienas pirms "Mis un Misters Latvija 2016" fināla, kas norisināsies jau šajā nedēļas nogalē.

Fogele bija dzimusi 1957.gada 21.janvārī. Ar firmas "Forums" atbalstu 1988.gadā viņa organizēja pirmo skaistumkonkursu "Mis Rīga 88". No 1997.gada viņa bija aģentūras "Mis Latvija" direktore.

Šā gada pavasarī kļuva zināms, ka "Mis un Misters Latvija" turpmāk organizēs jauna organizatoru komanda - aģentūras "Miss and Mr Latvia" dibinātājas - māsas Jūlija Djadenko-Muglere un Kristīne Djadenko.

"Miss and Mr Latvia" ir Fogeles aģentūras "Mis Latvija" pēctecis, kas 25 gadu laikā veiksmīgi organizēja nacionālo konkursu.

Inta Fogele pēdējos gados visai reti parādījās publikā. Pirms diviem gadiem, svinot savu 56 gadu dzimšanas dienu, Inta portālam Kasjauns.lv teica, ka "esmu depresijā, jo vairs nevaru uzkāpt uz bāra letes!" Tobrīd viņa jokoja, ka gatavojas veikt vairākas operācijas, tostarp plastikas ķirurģijas operācijas.

„Šodien izeju no 55 gadu vecuma un jau sākšu svinēt 25. jubileju, kas man būs pēc trim mēnešiem 21. aprīlī. Tā kā man tad būs jāizskatās par 30 gadiem jaunāka, tad šajā laikā veikšu neskaitāmas plastiskās operācijas. Pārspļaušu visas Holivudas dāmas, un arī Sofija Rotaru nestāvēs klāt! Neviens neko tādu nebūs redzējis!” savā dzimšanas dienā teica Inta Fogele. Pirms diviem gadiem viņa šādi runāja par sevis rīkoto skaistumkonkursa "Mis un Misters Latvija"  25 gadu pastāvēšanu.

Vaicāta, kā jūtas savā 56 gadu jubilejā, viņa atkal atjokoja. „Lietoju antidepresantus. Jo esmu pamatīgā depresijā par to, ka nevaru uzrāpties uz bāra letes un nodejot kā go-go dejotāja. Pirms gada lauztā potīte joprojām saskrūvēta pilna ar skrūvēm, vēl paredzētas vairākas operācijas, tāpēc nevaru būt tik sprigana, kā agrāk,” noteica Inta Fogele.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību Intas Fogeles radiem, draugiem, sadarbības partneriem un visiem, kam Inta bija tuva.

 


Kasjauns.lv/Foto: Facebook / No "Izdevniecības Rīgas Viļņi" arhīva