Ukrainā nošautā Latvijas bandīta Jurija draudzene: "Tie ir divi dažādi cilvēki - kāds viņš bija un ko ir izdarījis"
Cīkstonis no Latvijas – Jurijs Višņevickis Ukrainā kļuva ne tikai par kaujinieku, bet arī bandītu. Pirms nedēļas likumsargi viņu nogalināja uzbrukumā laikā inkasācijas automašīnai. Jurijam, starp citu, piemituši rasistiski uzskati un viņš Latvijā bija tiesāts.
Sabiedrība
2016. gada 21. jūlijs, 07:01

Ukrainā nošautā Latvijas bandīta Jurija draudzene: "Tie ir divi dažādi cilvēki - kāds viņš bija un ko ir izdarījis"

Jauns.lv

Ukrainā uzbrukuma laikā bankas inkasatoriem nošautais kādreizējais Latvijas cīkstonis brīvajā cīņā Jurijs Višņeveckis bijis Latvijas Drošības policijas redzeslokā un Latvijā reiz jau tiesāts par huligānismu. Cīkstoņa paziņas Višņevicki raksturo kā labsirdīgu un atsaucīgu cilvēku.

Višņeveckis jau iepriekš bija nonācis Drošības policijas redzeslokā kā ekstrēmu ideju piekritējs, drošībnieki paziņojuši LTV7. Viņš Latvijā arī esot bijis tiesāts par huligānismu. Ukrainā Višņeveckis bija pievienojies nacionālajai gvardes „Azov”, kas cīnās pret pašpasludinātajām prokrieviskajām Doņeckas un Luhanskas republikām, paziņojis Zaporožjes apgabala prokurors.

Višņeveckis Ukrainā nokļuva sporta delegācijas sastāvā pirms trim gadiem un toreiz viņš pauda: „Pirmo reizi esmu Ukrainā, interesanta vieta, tādu vēl nekad nebiju redzējis. Varbūt te pat aizķeršos. Varbūt šeit ir kādas perspektīvas”. Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka Višņeveckis ir bijis Latvijas čempions brīvajā cīņā, bet viņš Latvijā nav ieguvis nevienu čempiona titulu, nav bijis izlases sastāvā. Visticamāk, viņš bija MMA (cīņu bez noteikumiem) cīkstonis. Par to liecina arī internetā atrodami video.

Pēdējos pāris gados Jurijs cīnījās ne tikai sporta ringā un gvardes sastāvā, bet kopā ar saviem dienesta biedriem arī nodibināja bandu, kura pagājušās nedēļas piektdienā, bruņojušies ar automātiem un granātmetējiem, Ukrainā, Zaporožjes apgabalā, uzbruka „Ošadbankas” inkasatoriem, kuri veda 100 000 eiro. No sešiem bandas locekļiem divus ievainoja, bet vienu nogalināja.

Cilvēki, kuri Latvijā bija pazinuši Višņevicki, atteicās LTV7 kameras priekšā paust savu viedokli par cīkstoni. Tomēr viņi savas domas izteica rakstiski.

„Pats nodarbojos ar cīņu sportu, un tā arī ar Juriju iepazinos. Neko sliktu par viņu nevaru pateikt, dzīvespriecīgs cilvēks. Bet pirms kādiem diviem gadiem viņš no redzesloka pazuda. Vēlāk gan uzzināju, uz kurieni viņš devies. Biju šokā,” pauda Aleksandrs.

„Viņš bija labsirdīgs, labs cilvēks. Pie viņa vienmēr varēja vērsties pēc palīdzības. Tomēr nekad nelīdu viņa dvēselē, tumšajā pusē. Tie ir divi dažādi cilvēki: kāds viņš bija un ko viņš izdarījis,” teica Kristīne.

Višņevecka „tumšā puse” esot bijuši viņa nacionālistiskie un rasistiskie uzskati, pauž viņa paziņas. Tādēļ viņš arī nonācis Drošības policijas redzeslokā.

* * *

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 15. jūlijā Zaporožjes apgabalā Ukrainas tiesībsargāšanas iestādes novērsa uzbrukumu inkasatoru automobilim un apšaudes laikā vienu no uzbrucējiem nogalināja. Tas izrādījās Višņeveckis. Viņu Latvijā atpazina pēc zīmīgā tetovējuma „Slavjaņin” („Slāvs”), ko Viņeveckis bija uztetovējis uz vēdera.

Latvijas cīkstonis nogalināts Ukrainā (krievu val.) Višņeveckis pret Bovu MMA būra cīņā Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no strana.ua/Video: LTV7

Tēmas