Rasnačs melojis par skapja pārvešanu kā "ārkārtas gadījumu"
Rasnačam izvedamās mantības bijis krietni vairāk par vienu skapi.
Sabiedrība
2016. gada 21. jūlijs, 09:59

Rasnačs melojis par skapja pārvešanu kā "ārkārtas gadījumu"

Jauns.lv

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) ir melojis, sava skapja pārvešanu ar viņa vadītās ministrijas auto raksturojot kā "izņēmuma gadījumu steidzamības kārtībā", jo mēbeļu pārvešana notikusi pēc dzīvokļa pārdošanas darījuma, sekojoši izvākšanās nav bijusi negaidīta, raksta "Latvijas Avīze".

"Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes," savulaik teica ministrs, "vienlaikus uzsveru, ka šis bija izņēmuma gadījums steidzamības kārtībā, lai iespējami ātrāk atgrieztos pie savu darba pienākumu pildīšanas."

Rasnača amatpersonas deklarācija par 2015.gadu rāda, ka viņa īpašumā pērn bijuši divi dzīvokļi Rīgā un vēl viens īpašums Beverīnā. Savukārt Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas dati liecina, ka vienu dzīvokli, kas viņa īpašumā bijis kopš 2000.gada novembra, tieslietu ministrs 24.martā pārdevis. Šajā datumā noslēgts pirkuma līgums, ar kuru Rasnačs 94 kvadrātmetrus lielo dzīvokli Āgenskalnā, Mārupes ielā 41, par 80 000 eiro pārdevis 1984.gadā dzimušajam ārstam Eduardam Krustiņam.

Kā uzsver laikraksts, "tas nozīmē, ka ir nevis atgadījusies "ārkārtas situācija", bet līdz ar lietišķi un nesteidzīgi notikušu dzīvokļa pārdošanu tieslietu ministram no tā vajadzējis pamazām aizvākt savu iedzīvi, un šim nolūkam izmantots Tieslietu ministrijas "bezmaksas" transports".

Jaunais dzīvokļa īpašnieks stāstījis, ka tieslietu ministrs nebija spiests pēc darījuma noslēgšanas izvākties nekavējoties. "Es neko [par izvākšanās termiņiem] viņam nebiju pieprasījis. Savstarpējās attiecības tika atrunātas pirkuma līgumā. Visi termiņi tur bija atrunāti. Par Rasnača kunga steidzamību jautājiet viņam," teicis Krustiņš. Neesot bijis arī tā, ka Rasnačam būtu bijis nekavējoties un negaidīti jāiztukšo viss pārdotais dzīvoklis. Kad Krustiņš nācis īpašumu apskatīt, tas bijis parasts "mēbelēts dzīvoklis", taču "bija vienošanās, ka atsevišķas lietas paliek, un tās arī palika", bet pārējo izvākšanai pārdevējam bijis pietiekami daudz laika. Vairāk laika pārdevējs arī neesot vēlējies.

Krustiņa stāstītais netieši liecinot, ka Rasnačam izvedamās mantības bijis krietni vairāk par vienu skapi.

Par šo gadījumu pārbaudi ir sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.


LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA / Shutterstock