Ārlietu ministrija iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju
Ārlietu ministrija aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām un būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās.
Sabiedrība
2016. gada 21. jūlijs, 12:18

Ārlietu ministrija iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju

Jauns.lv

Ārlietu ministrija (ĀM) iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību ceļot uz Turciju, bet tos, kuri jau atrodas šajā valstī - ievērot tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju norādījumus, informēja ĀM.

Pēc valsts apvērsuma mēģinājuma Turcijā naktī no 15.uz 16.jūliju, kura rezultātā gājuši bojā vismaz 250 cilvēki, tostarp arī civiliedzīvotāji, 21.jūlijā valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis uz trim mēnešiem.

Šajā laikā var tikt ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, tajā skaitā personu dokumentu pārbaudes, transporta pārbaudes, aizliegumi pulcēties noteiktās vietās. ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos ievērot drošības un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju norādījumus.

Tāpat ĀM aicina izvairīties no cilvēku pulcēšanās vietām un būt īpaši uzmanīgiem un vērīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās. Ceļotājus, kuri atrodas Turcijas kūrortos vai plāno turp doties, aicinām uzturēt kontaktus ar tūroperatoriem vai lidsabiedrībām, precizējot, vai ceļojuma norise tiks īstenota saskaņā ar plānoto.

ĀM atgādina, ka kopš 2016.gada sākuma Turcijā ir notikuši jau vairāki teroristu uzbrukumi. ĀM arī atgādina, ka, turpinoties bruņotajiem konfliktiem Sīrijā un Irākā, saglabājas saspringta situācija uz Turcijas–Sīrijas un Turcijas–Irākas robežas.

ĀM stingri aicina ceļotājus neapmeklēt Turcijas–Sīrijas pierobežas reģionus, kā arī izvairīties no Turcijas–Irākas pierobežas reģionu apmeklēšanas bez īpašas nepieciešamības. Informējam, ka saskaņā ar Turcijas kompetento iestāžu sniegto informāciju, ņemot vērā esošo drošības situāciju, ārvalstu pilsoņiem ir liegta Turcijas–Sīrijas robežas šķērsošana.

Ārkārtas situācijā aicinām nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību Turcijā vai Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv

Ministija stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, reģistrēties Konsulārajā reģistrā,  kā arī aicina viedtālrunī lejuplādēt Ārlietu ministrijas mobilo aplikāciju "Ceļo droši" .

BNS/Foto: AP/Scanpix/LETA