Par sekundi no nāves: Torņakalna stacijā puisis brīnumaini izglābjas no pakļūšanas zem vilciena. VIDEO
Pēdējā brīdī Torņakalna stacijā kājās pielēca jaunietis, kuram draudēja pakļūšana zem vilciena. Viņš nedzirdēja vilciena tuvošanos, jo austiņās klausījās mūziku.
Sabiedrība
2016. gada 21. jūlijs, 14:43

Par sekundi no nāves: Torņakalna stacijā puisis brīnumaini izglābjas no pakļūšanas zem vilciena. VIDEO

Jauns.lv

Tikai pateicoties vilciena mašīnista ātrai reakcijai no pakļūšanas zem vilciena izglābās kāds puisis, kurš Rīgā, Torņakalna stacijā, sēdēja uz perona, kājas pārkāris pāri perona malai. Ja vilciens nebūtu sācis bremzēt, jaunietis nepaspētu pielekt kājās un garāmbraucošais vilciens viņu būtu pārāvis zem sevis.

Jaunais cilvēks trešdien, 20. jūlijā, gaidot vilcienu, sēdēja uz perona Torņakalna stacijā, kājas pārkāris uz sliežu pusi. Viņam bija austiņas un, acīmredzot, klausoties mūziku, viņš nedzirdēja lokomotīves signālus. Tomēr pēdējā brīdī viņam paveicās pielekt kājās un uzkāpt uz perona. Traģēdija nenotika pateicoties vilciena mašīnista reakcijai, kurš sāka ārkārtas bremzēšanu. Ja vilciens turpinātu ceļu, nesamazinot ātrumu, puisis varēja zaudēt dzīvību.

Te jāatgādina, ka „Latvijas dzelzceļš” pastāvīgi aicina uzmanīties sliežu tuvumā un neklausīties mūziku austiņās, kas neļauj dzirdēt vilciena tuvošanos. Vakardienas notikums Torņakalnā liecina, ka ne visi šo brīdinājumu ņēmuši vērā.

Video no negadījuma redzams vilciena videoreģistratorā, kas publicēts internetā. Skatieties, kā pēdējā brīdī izdevās novērst traģēdiju Torņakalnā.

Vēl sekunde un varēja notikt traģēdija Tā tas izskatās palēnināti Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video