Sinoptiķiem patīkamas laikapstākļu prognozes gaidāmajām brīvdienām
Siltais un patīkamais laiks mīsies ar nokrišņiem.
Sabiedrība
2016. gada 21. jūlijs, 17:16

Sinoptiķiem patīkamas laikapstākļu prognozes gaidāmajām brīvdienām

Jauns.lv

Gaidāmajās brīvdienās gaisa temperatūra daudzviet dienas laikā paaugstināsies līdz plus 27 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā prognozē sinoptiķi, nedēļas izskaņā un arī nākamās nedēļas lielāko daļu tik aktīvi cikloni kā šodien tuvu Latvijas teritorijai vairs nav gaidāmi, tomēr siltās gaisa masas virs mūsu reģiona būs mitras un nestabilas, tādēļ ik dienu pēcpusdienas un vakara stundās kādā no Latvijas reģioniem veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nesīs pērkona lietusgāzes.

Lielāka šo lietusgāžu varbūtība un intensīvāks lietus tiks novērots Vidzemē un Latgalē, mazāk līs Kurzemē, jo sevišķi jūras piekrastē.

Turpmāk minimālā gaisa temperatūra naktīs lielākoties būs plus 14, plus 19 grādu robežās, bet dienas laikā brīvdienās daudzviet gaiss iesils līdz plus 24, plus 27 grādiem, nedaudz vēsāks būs tikai piekrastes rajonos, jo, lai arī lēns, tomēr valdīs ziemeļu puses vējš.

Nākamās nedēļas sākumā un vidū dienas būs vēl par diviem līdz trīs grādiem siltākas, bet nedēļas otrajā pusē iespējams, ka no rietumiem Latviju sasniegs aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs arī vēsākas gaisa masas, līdz ar to dienas laikā atkal varētu būt tikai plus 18, plus 23 grādus silts.

LETA/Foto: Rinalds Ekmanis/LETA