Rīgas centrā atklās mormoņu baznīcu
Templis mormoņiem nu ir uzcelts.
Sabiedrība
2016. gada 22. jūlijs, 11:20

Rīgas centrā atklās mormoņu baznīcu

Jauns.lv

Rīgā, Lāčplēša ielā 71, atklās Pēdējo dienu Svēto Jēzus Kristus jeb mormoņu baznīcu, informēja baznīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Gunita Senkāne.

Baznīcas atklāšana paredzēta rīt, 23.jūlijā, un to ievadīs labdarības koncerts, kurā uzstāsies Brigama Janga Universitātes bigbends "Synthesis" no ASV. Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar organizāciju "Ziedot.lv".

Koncerts vienlaikus būs arī labdarības akcija, kuras laikā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja ziedot 17 gadus vecās jaunietes Līgas Samantas Ziediņas ārstēšanai, kurai pēc cerebrālās triekas nepieciešama operācija Minhenes ortopēdiskajā klīnikā. Koncerta organizētāji cer, ka tiks saziedoti vairāk nekā 10 000 eiro, kas nepieciešami meitenes ārstēšanās procesam.

Labdarības koncerts notiks daudzfunkcionālā telpā, kas paredzēta dažādiem kultūras, sporta un atpūtas pasākumiem un kuras izmēri ļauj organizēt pasākumus aptuveni 250 cilvēkiem.

Pēc koncerta interesenti varēs apskatīt jauno namu, kura celtniecība noslēdzās 2016.gada jūnijā.

Mormoņu dievnams atrodas pilsētas centrā blakus Lāčplēša un Avotu ielas krustojumam. Ēkai ir divi stāvi ar daļēji izbūvētu trešo stāvu, divslīpju jumtu un virs galvenās ieejas centrētu vertikālo akcentu - torni. Ēka apdarināta ar gaišiem vecinātiem ķieģeļiem. Iekšējos un ārējos apdares darbos izmantoti augstvērtīgi dabiski materiāli.

Jaunuzcelto dievnamu paredzēts izmantot iknedēļas dievkalpojumiem Rīgas latviešu un krievvalodīgo draudzēm, Svēto Rakstu studēšanai semināra un institūta programmās, labdarības koncertiem un izstādēm, kā arī bezmaksas konsultēšanai ģimenes vēstures izpētes jomā un bezmaksas angļu valodas stundām, kuras vada baznīcas misionāri.

Turpmākās nedēļas mormoņu dievnams būs atvērts visiem interesentiem, kuri varēs to apskatīt baznīcas gida pavadībā.

Kā vēsta vikipēdija, tad “mormoņi ir pieņemts vispārinošs apzīmējums no ASV nākušās Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas locekļiem. Apzīmējums atvasināts no viņu Svēto Rakstu - Mormona grāmatas nosaukuma.

Par mormoņiem arī tiek sauktas mazākas reliģiskas organizācijas, kas ir atšķēlušās no Pēdējo dienu svēto Jēzus Kristus baznīcas. Pasaulē ir pazīstamas vairāk kā 20 aktīvas reliģiskas organizācijas, kuras atšķēlās no Pēdējo dienu Svētās Jēzus Kristus baznīcas pēc tās pirmā līdera Džozefa Smita nāves. Viena no mazākajām grupām, Fundamentālistu PDS baznīca, ir ironiski tā, kura saņem vislielāko publiskās intereses daļu, bet tomēr krietni atšķiras no pašas PDS baznīcas. Daudzi cilvēki maldās, domājot, ka visi mormoņi piekopj daudzsievību, bet patiesībā tā ir vienīgā grupa kas tā dara. Un viņiem ir tikai apm. 8.000 locekļu kuri dzīvo izolētā kopienā tuksnesī, salīdzinot ar PDS baznīcu, kam ir vairāk kā 15.000.000 locekļu visā pasaulē. Visi "mormoņu" misionāri kuri staigā pa ielu Latvijā pieder pašai PDS baznīcai un, līdz ar to, nemaz nedarbojas ar daudzsievību.”

LETA/Foto: Rojs Maizītis