Jaunbērzē cietušā vīrieša un abu bērnu stāvoklis ir nopietns, ziņo Dobeles slimnīca
Cietušie aizvesti uz Dobeles slimnīcu.
112
2016. gada 22. jūlijs, 15:33

Jaunbērzē cietušā vīrieša un abu bērnu stāvoklis ir nopietns, ziņo Dobeles slimnīca

Jauns.lv

Dobeles novada Jaunbērzes pagastā gāzes noplūdē cietušā vīrieša un abu bērnu stāvoklis ir nopietns, pauda Dobeles un apkārtnes slimnīcas vadītājs Juris Bogužs.

Slimnīcas vadītājs pastāstīja, ka nevar zināt to, kādas traumas abiem bērniem tiks atklātas. "Ar viņiem pašlaik darbojas bērnu dakteri. Stāvoklis ir nopietns," teica Bogužs. Viņš arī piebilda, ka slimnīcā nogādātā 36 gadus vecā vīrieša stāvoklis ir smags.

Gāzes noplūdē Jaunbērzes pagastā cietuši divi bērni - 10 gadus vecs zēns un 13 gadus veca meitene. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS teica, ka bērni bijuši pie samaņas un viņu stāvoklis nav smags. Savukārt slimnīcā nogādātais 36 gadus vecais vīrietis pēc saindēšanās ar gāzi bija bezsamaņas stāvoklī.

Jau ziņots, ka piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, un vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi kādā slēgtā saimniecības telpā, kurā notikuši remontdarbi. Pārsūknējot mēslus no fermas telpām uz tvertnēm, iespējams, notikusi tehniska kļūda, kā rezultātā gāze noplūdusi ārpus slēgtajiem konteineriem. Noplūdes rezultātā gājušas bojā tās personas, kas atradās konkrētajā telpā, kur notikusi noplūde. Vēl trīs cilvēki, kuri ieelpojot saindējās ar indīgo gāzi, nogādāti slimnīcā.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā sacīja, ka pēc sākotnējās informācijas, noplūde notikusi nelielā, slēgtā saimniecības telpā, kurā tiek veikta vircas pārsūknēšana un notikuši remontdarbi. Ugunsdzēsēji glābēji divus bojāgājušos atrada šajā telpā, bet vēl divus pie izejas.

Lai mazinātu indīgo vielu izgarojumu telpā, glābēji ir izveidojuši telpas sienā atveres. Apkārtējo personu dzīvībai un veselībai briesmas nedraud, uzsver VUGD.

Valsts policija saistībā ar notikušo uzsākusi kriminālprocesu. Tiks skaidrots, vai notikušajam ir saistība ar remontdarbiem vai bijis cits iemesls. Pašlaik notikuma vietā strādā gan policija, gan glābēji, gan mediķi.

Zemnieku saimniecība, kurā notikusi gāzes noplūde, ir "Makleri", kas atrodas Mazzariņos, Jaunbērzes pagastā. Saimniecības īpašnieks ir Edgars Maklers.

Uzņēmumu datu bāzes "Lursoft" informācija liecina, ka 2015.gadā saimniecība strādājusi ar 234 941 eiro lielu apgrozījumu un 168 149 eiro lieliem zaudējumiem.

BNS/Foto: Dobelesslimnica.lv