Būdamas vēl nepilngadīgas, pērn Latvijā pie vīra izgājušas 24 meitenes
Samazinājies sieviešu skaits, kuras stājas laulībā pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas.
Sabiedrība
2016. gada 23. jūlijs, 13:57

Būdamas vēl nepilngadīgas, pērn Latvijā pie vīra izgājušas 24 meitenes

Jauns.lv

Samazinājies sieviešu, kuras stājas laulībā pirms 18 gadu sasniegšanas, skaits, liecina Centrālās Statistikas pārvaldes (CSP) statistisko datu krājums "Bērni Latvijā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Statistika liecina, ka pērn 24 sievietes stājās laulībā pirms 18 gadu vecuma sasniegšanas. Attiecīgi 2010.gadā tādas bija 28, bet 2014.gadā 36.

Salīdzinoši 2010.gadā un 2015.gadā laulības, kurās stājas vīrietis, kurš nav sasniedzis pilngadību, reģistrētas tikai katrā gadā viena, bet 2014.gadā neviena.

Kopumā Latvijā reģistrēto laulību skaits piecu gadu laikā ir pieaudzis par četriem tūkstošiem. Attiecīgi 2010.gadā tika reģistrētas 9 290 laulības, bet 2015.gadā tās bija jau 13 617 laulības.

Datu krājumā "Bērni Latvijā" apkopota informācija par bērnu dzimstību, mirstību, vecumsastāvu, veselības stāvokli, izglītošanu, sociālo aizsardzību, informācijas tehnoloģiju lietošanu, vardarbību pret bērniem un bērniem konfliktā ar likumu. Izdevumā publicēti Nacionālā veselības dienesta, Ar noteiktām slimībām slimojošu pacientu reģistra, Slimību profilakses un kontroles centra, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tiesu administrācijas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Eurostat un citu institūciju dati.

Krājumā iekļauti CSP regulāri veikto Darbaspēka izlases veida apsekojuma, "Eiropas Savienības statistika par ienākumiem un dzīves apstākļiem" apsekojuma, Mājsaimniecību budžetu apsekojuma, Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju apsekojuma dati.

BNS/Foto: Shutterstock