Jaunbērzes negadījumā cietušo bērnu stāvoklis ir stabils; pieaugušais smagā stāvoklī
Negadījumā cietušais vīrietis turpina ārstēties Dobeles slimnīcā.
112
2016. gada 23. jūlijs, 16:55

Jaunbērzes negadījumā cietušo bērnu stāvoklis ir stabils; pieaugušais smagā stāvoklī

Jauns.lv

Zemnieku saimniecībā Jaunbērzē cietušo bērnu veselības stāvoklis ir stabils, bet viens vīrietis ir smagā stāvoklī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Abi cietušie bērni piektdienas vakara no Dobeles slimnīcas tika pārvesti uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, informēja slimnīcas pārstāve Daiga Rauba.

Slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs norāda, ka abi bērni ir vienā nodaļā, viņi saņem nepieciešamo ārstēšanu. Bērnu veselības stāvoklis ir stabils.

Savukārt negadījumā cietušais vīrietis turpina ārstēties Dobeles slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis ir smags, norādīja slimnīcā, sīkākus komentārus nesniedzot.

Kā ziņots, vakar Jaunbērzes pagasta zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Negadījumā Jaunbērzes zemnieku saimniecībā "Makleri" bojā gājis tās bijušais īpašnieks - 1951.gadā dzimušais Pēteris Maklers, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece ne noliedza, ne apstiprināja, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Negadījums noticis kūtsmēslu-šķidrmēslu pārsūknēšanas vada avārijas dēļ. Kā pastāstīja Valsts vides dienesta Jelgavas reģionālās vides pārvaldes direktora vietniece Jolanta Ližus, avārijas rezultātā noplūduši kūtsmēsli, kas nelielā apjomā izplūduši arī piegulošajā teritorijā.

Vides inspektors no notikuma vietas ziņojis, ka avārijā vainojams pārsūknēšanas vada pretvārsts. Ja pretvārsts tiks salabots, tad nekādas noplūdes vidē vairs nav iespējamas.

Nelaime notikusi zemnieku saimniecībā "Makleri", kurai šā gada 30.maijā Dobeles tiesā pieteikta maksātnespēja.

LETA/Foto: Dobelesslimnica.lv