Dzīvnieku patversmē "Ulubele" simtiem brīvprātīgo paveic labu darbu. FOTO
Tie, kas nepaguva piedalīties „Lielajā Vasaras Darbā”, bet tomēr vēlas sniegt savu palīdzīgo roku dzīvnieku patversmē “Ulubele”, aicināti ziedot, zvanot pa tālr. 90006666 vai veicot pārskaitījumu www.labiedarbi.lv.
Sabiedrība
2016. gada 25. jūlijs, 12:50

Dzīvnieku patversmē "Ulubele" simtiem brīvprātīgo paveic labu darbu. FOTO

Jauns.lv

Labdarības akcija „Lielais Vasaras Darbs”, uz kuru lielākajā dzīvnieku patversmē „Ulubele” aicināja „4finance fonds Labie Darbi”, pulcēja vairākus simtus ļaužu.

Stopiņu novada Līču dzīvnieku patversmē „Ulubele” labdarības akcijā brīvprātīgie izbūvēja ūdens apgādes sistēmu suņu voljeriem, uzcēla papildu nojumes dzīvniekiem, sakopa patversmes teritoriju un paveica daudz citus nozīmīgus darbus. Brīvprātīgo darbus pieteicās veikt santehniķi, galdnieki, būvnieki un citu arodu zinātāji. Kuplā pulkā bija ieradušies suņu pastaigās vedēji un netrūka arī meža sakopēji, kas rūpējās par patversmes apkārtnes labiekārtošanu un tīrību. Par to, lai visi labdarības akcijas dalībnieki būtu paēduši, rūpējās armijas vīri ar pašu gatavotu, karstu zupu. Ikviens, kurš pieteicās “4finance fonda Labie Darbi” akcijai “Lielais Vasaras Darbs”, varēja dzīvnieku patversmē ierasties un mājās nokļūt ar šim pasākumam organizēto autobusu.

Projektā neatsveramu ieguldījumu veic kampaņas iniciators „4finance fonds Labie Darbi”, gan aicinot brīvprātīgos vienoties labam darbam, gan nodrošinot profesionālu būvnieku komandu, gan arī iegādājoties būvdarbiem nepieciešamos materiālus.

 „4finance fonds Labie Darbi” vadītāja Jeļena Šļihta, kura visas dienas garumā čakli strādāja patversmes labiekārtošanas darbos, portālam kasjauns.lv atklāj, ka „Lielajā Vasaras Darbā” savu dalību pieteica vairāk nekā 1000 brīvprātīgo. „Esmu pārliecināta, ka visi kopā mēs esam paveikuši lielisku darbu. Cilvēku atsaucība patiesi bija milzīga, par ko mums, “4finance fonda Labie Darbi” pārstāvjiem, ir milzīgs prieks. Uzskatām, jo vairāk cilvēku šeit kaut reizi atbrauks, jo lielāka sabiedrība daļa sapratīs un uzņemsies lielāku atbildību par saviem mājdzīvniekiem un gūs izpratni par to, kā ir šeit - patversmē,” stāsta Jeļena.

Savukārt Toms Jurjevs, „AS 4finance” izpilddirektors, pastāstīja, ka šādu labdarības akciju “AS 4finance” nerīko pirmo reizi, bet vairākus gadus jau tiek palīdzēts dzīvniekiem, kas dzīvo patversmēs. „Tie ir atstāti novārtā, jo cilvēki biežāk palīdz cilvēkiem, bet mazāk dzīvniekiem, īpaši tiem, kam nav savu māju. Šī kampaņa galvenokārt domāta, lai atvieglotu dzīvi gan patversmē mītošajiem dzīvniekiem, gan cilvēkiem, kas šeit strādā, taču visneatsveramākais mērķis ir izglītot sabiedrību un veicināt izpratni par dzīvnieku patversmēm, parādīt, kā šeit dzīvo šie dzīvnieki. Un nākamreiz kāds varbūt mājdzīvnieku paņems no patversmes un arī atbildīgāk izturēsies pret jau esošajiem ģimenes mīluļiem, lai tie nekad nenonāktu patversmēs.”

Savukārt dzīvnieku patversmes “Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone pateicās ikvienam, kurš ielika savu artavu šajā brīvprātīgo darbā. „Ūdens apgādes sistēma izbūvēta 67 suņu voljeriem, kas ļaus patversmes darbiniekiem un brīvprātīgajiem ietaupīt ap divām stundām dienā, ko turpmāk varēs veltīt pastaigām ar suņiem, dzīvnieku socializācijai un aprūpei. Brīvprātīgie arī būvēja papildu nojumes dzīvniekiem, laboja žogu, sakopa teritoriju un veica citus labiekārtošanas darbus, par ko liels paldies jāsaka ikvienam, bet īpaši paldies labdarības akcijas “Lielais vasaras darbs” veicējiem, idejas autoriem un organizatoriem “4finance fonds Labie Darbi”.”

Starp talciniekiem bija arī basketbolists Kaspars Kambala. „Mana līgava Zane pateica, ka būs tāds labdarības pasākums, un es teicu: „Braucam!” Vēl draugus paņēmu līdzi, un tad mēs darbojāmies kopā bariņā,” stāstīja basketbolists, kurš labdarības pasākumā veica vissmagākos darbus. „Jā, mani pielika pie vesera, un bija jāsit cements no stabiem. Pēc tam zāģēju, bet nekas, nekas, mans tētis ir celtnieks, tā ka vīru darbus protu. Uzskatu, ka šis ir lielisks veids, kā pavadīt brīvdienu, – paveicot kaut ko labu un nozīmīgu. Par dzīvniekiem ir jārūpējas, un šādā veidā ikviens var palīdzēt bez mājām un saimniekiem esošajiem astaiņiem,” teica basketbolists, kura mīļotā meitene Zane veda pastaigā patversmē mītošos suņus.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders