Rīgas 40. un Rīgas 22.vidusskolās vienlaicīgi varēs pusdienot divreiz vairāk skolēnu
Runā Rīga
2016. gada 25. jūlijs, 19:45

Rīgas 40. un Rīgas 22.vidusskolās vienlaicīgi varēs pusdienot divreiz vairāk skolēnu

Jauns.lv

Šodien, 25.jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un priekšsēdētaja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu un vairāku Rīgas izglītības iestāžu audzēkņiem iepazinās ar paveiktajiem būvniecības darbiem Rīgas 40.vidusskolā, Tērbatas ielā 15/17, un Rīgas 22.vidusskolā, Bruņinieku ielā 10.

“No nākamā gada 1.septembra visiem Rīgas skolu audzēkņiem līdz 9.klasei ieskaitot pašvaldība nodrošinās bezmaksas pusdienas, tas prasa attiecīgi pielāgot skolu virtuves un ēdamzāles. Šodien apskatījām divas skolas, kurās notiek darbi, un ar redzēto esmu apmierināts,” tā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Rīgas 40.vidusskolā šobrīd norit virtuves bloka atjaunošanas darbi. Ir demontētas novecojošās iekārtas, izbūvēti jauni inženiertīkli. Ar 1.septembri ēdamzāle iegūs ne tikai jaunu interjeru, bet virtuvē tiks uzstādītas jaunas un modernas tehnoloģiskās iekārtas ēdiena pagatavošanai.

Praktiski ir pabeigti jau visi demontāžas darbi. Sadarbībā ar ēdināšanas tehnologiem ir pasūtītas visas nepieciešamās virtuves tehnoloģiskās iekārtas. Turpinās inženiertīklu darbi un telpu apdares darbi.

Virtuves bloka un ēdamzāles atjaunošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA “Moduls-Rīga” par gandrīz 160 tūkstošiem eiro. Pēc būvdarbu pabeigšanas ēdamzālē vienlaicīgi būs iespēja pusdienot 118 skolas audzēkņiem, līdzšinējo 60 vietā. 

 

Arī Rīgas 22.vidusskolas audzēkņi jauno mācību gadu uzsāks atjaunotā ēdamzālē un ģērbtuves telpās, kurās tiks uzstādīti arī individuāli skolēnu skapīši.  Vienkāršotos atjaunošanas darbus objektā veic SIA “Moduls-Rīga”. Kopīgās izmaksas būvdarbiem, mēbelēm un tehnoloģiskām iekārtām sastāda gandrīz 621 tūkstoši eiro.

Pirms  vienkāršotas atjaunošanas darbiem skolas ēdināšanas bloks spēja uzņemt 90 skolēnu, pēc būvdarbiem pagrabā izvietotais ēdināšanas bloks spēs uzņemt 158 skolēnus.

Teritorijas labiekārtošanas darbus Rīgas 22.vidusskolā pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība “Guliver Construction”. Skolas teritorijā tiks atjaunots segums, uzstādīts jauns apgaismojums un izbūvēta arī videonovērošanas sistēma. Teritorijā tiks ierīkots laukums ar mākslīgo zāliena segumu, deviņi basketbola grozi. Skolēnu ērtībām būs arī divpusēja trīs pakāpienu tribīne. Šo iekārtu montāžas darbus ir paredzēts paveikt augusta sākumā.

 “Rīgas iedzīvotājiem būs vēl viena iespēja, kur sportiski un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku. Ir gandarījums, ka vietā, kurai līdzās pirms neilga laika vēl atradās vidi degradējoša būve jeb grausts, nu top moderna un sportiska vide jauniešiem un arī apkaimes iedzīvotājiem,” par redzēto teritorijā pie Rīgas 22.vidusskolas stāsta Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Pašvaldība turpina īstenot savu programmu un skolas teritorijā tiks uzstādītas arī jaunas fizisko aktivitāšu un rotaļu iekārtas, kuras varēs izmantot arī pārējie apkaimes iedzīvotāji. Kopīgās būvdarbu izmaksas sastāda 361 tūkstoši eiro.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto