Mazajam Kristiānam nepieciešami 2400 eiro, lai turpinātu atlabšanu. Palīdzēsim!
Autisma biedrība 28.jūlijā ziņo, ka Kristiānam vajadzīgā summa ir savākta! Biedrība saka lielu paldies visiem, kuri ziedoja!
Sabiedrība
2016. gada 26. jūlijs, 05:42

Mazajam Kristiānam nepieciešami 2400 eiro, lai turpinātu atlabšanu. Palīdzēsim!

Jauns.lv

(Ziņa papildināta 28.jūl.) Mazajam Kristiānam, kurš sirgst ar runas traucējumiem, nepieciešami 2400 eiro, lai viņš varētu turpināt ārstēties klīnikā Sanktpēteburgā. Viņa vecākiem nav tādu līdzekļu, lai varētu aizbraukt uz Krieviju. Tādēļ biedrība „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” lūdz sabiedrības palīdzību un ziedojumus.

Biedrības valdes loceklis Edgars Šilins Kasjauns.lv pastāstīja: „Kristiānam ir nepieciešama jūsu palīdzība, lai viņš atkārtoti varētu iziet kvalificētu ārstniecību un rehabilitāciju Krievijas klīnikā „PrognozMed”, kur patiešām strādā augstas klases speciālisti. Nepieciešamais naudas summas apjoms desmit dienu ārstniecības un rehabilitācijas kursam 2400 eiro. Summā ietverti arī ceļa un dzīvošanas izdevumi Sanktpēterburgā.

Diemžēl Kristiāna vecākiem nav tādu līdzekļu, lai varētu patstāvīgi aizbraukt uz Krieviju, tur dzīvot un iziet visu atkārtoto rehabilitācijas kursu, lai neapstātos Kristiāna progress, tādēļ lūdzam rast iespēju atbalstīt šo ģimeni un palīdzēt savākt naudiņu viņu sapņa piepildījumam”.

Ziedot var gan biedrībai kopumā, gan konkrētam bērniņam. Pārskaitījumu var veikt uz bankas kontu ar norādi „ziedojums”:

Nosaukums: Biedrība „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē”

Vienotais reģistrācijas Nr.40008190588

Juridiskā adrese: Kr. Valdemāra iela 4 - 70, Rēzekne, LV-4601

Bankas rekvizīti:

Bankas nosaukums: AS SWEDBANK Bankas SWIFT kods HABALV22

Konta numurs: LV09HABA0551034689577

Kristiāns jau iepriekš ir bijis „PrognozMed” klīnikā un tur viņam ir palīdzēts. Zēna mammas stāsta:

„Sanktpēterburgas medicīniskajā centrā „Prognoz Med” nokļuvām pateicoties labo ļaužu saziedotiem līdzekļiem. Mēs aizbraucām ar diagnozi: bērnu autisms, kuru mums noteica bērnu slimnīcā Rīgā. Pie mums uz Rēzekni atbrauca bērnu neirologs dakteris Aleksandrs Munkujevs, kurš mums bija galvenais ārsts Sanktpēterburgā un kas mūs uz turieni ielūdza ārstēties. Pateicoties labiem cilvēkiem, mēs aizbraucām uz ārstēšanas kursu divas nedēļas.

Sākumā mums bija izmeklēšana. Pēc izmeklēšanas Kristiānam nozīmēja trīs procedūras: „Tomatis” (sistēma dzirdes apmācībai, kas uzlabo smadzeņu spējas uztvert un apstrādāt informāciju pareizi); „Mikropolarizācija” (aktivizē un normalizē galvas smadzeņu šūnas, kuras atbild arī par runu) un ārstniecisko masāžu.

Ārstēšanās beigās dakteris izslēdza diagnozi - bērnības autismu un noteica diagnozi - Alalija. Alalija – tas ir izpratnes trūkums par runa. Kristiāns runās, tikai ar viņu vajag daudz nodarboties.

Mēs esam ļoti laimīgi par mūsu puiku.  Viņš kļuvis vairāk neatkarīgs, vairāk sabiedrisks, uzradās daudz jaunu emociju, kļuvis daudz labāks acu kontakts. Agrāk šķita, ka Kristiānam bija tukšs skatiens acīs,  bet tagad es redzu uzmanīgas un saprotošas actiņas.

Mēs esam ļoti priecīgi un pateicamies vēlreiz par šo iespēju, visiem cilvēkiem, kuri bija klāt, it īpaši biedrības „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” vadītājiem Edgaram un Sandrai, kuri palīdzēja īstenot mums savu sapni. Kristiānam šis brauciens un šī ārstēšana ļoti palīdzēja, jo tas, ko mēs ilgi gaidījām, notika un Kristiāns sāka runāt savus pirmos vārdus un turpina mācīties un saprast. Paldies!”

Biedrībai „Autisma atbalsta punkts Rēzeknē” ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, un ziedotājiem pienākas nodokļu atlaides

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto