Valmierā pusaudzis izraisa traģisku avāriju. Mirst vīrietis, kurš dzērumā auto uzticēja zēnam
Valmierā, garāžu kooperatīvā Nākotnes ielā 3, vakar traģisku avāriju izraisīja pusaudzis, kuram savu spēkratu bija uzticējis kāds vīrietis alkohola reibumā. Pusaudzis nenovaldīja stūri un ietriecās garāžas vārtos un bojā gāja pats auto īpašnieks.
112
2016. gada 26. jūlijs, 16:35

Valmierā pusaudzis izraisa traģisku avāriju. Mirst vīrietis, kurš dzērumā auto uzticēja zēnam

Jauns.lv

Valmierā, Nākotnes ielas garāžu kooperatīva teritorijā, kāds 14 gadus vecs puisis izraisīja traģisku avāriju, kurā bojā gāja spēkrata īpašnieks, kurš dzērumā braucamo bija uzticējis pusaudzim. Zēns vispirms uzbrauca sievietei, kura ar gūtajām traumām nokļuva slimnīcā.

Pirmdien, 25. jūlijā, garāžu kooperatīva teritorijā vairāki vīri lietoja alkoholu. Pie viņiem piegāja pusaudzis un vienam no vīriem, savam paziņam – 1972. gadā dzimušam vīrietim, uzprasīja, vai viņš drīkst pavizināties ar viņa auto. Tas arī tika atļauts un pats „Audi 80” īpašnieks piesēdās līdzās nepilngadīgajam, Kasjauns.lv pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģionālās pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse. Lieki teikt, ka pusaudzim nebija autovadītāja apliecības. Viņu arī vakar neviens pat negrasījās apmācīt braukšanas iemaņās.

„Puisis vīrietim, savam paziņam, vienkārši palūdza pabraukāties. Pats vīrietis apsēdās blakus puisim. Pēc visa spriežot, nepilngadīgais varēja būt attīstījis visai iespaidīgu ātrumu. Puisis netika galā ar automašīnas vadību un uzbrauca 1992. gadā dzimušai sievietei, bet pēc tam ietriecās garāžas durvīs. Notikuma vietā gāja bojā vīrietis, kurš zēnam bija uzticējis savu automašīnu dzerstiņa laikā. Savukārt sieviete gūto traumu dēļ tika nogādāta Vidzemes reģionālās slimnīcas reanimācijā. Pusaudzis neguva dzīvībai bīstamas traumas. Notikums ir traģisks, bet šajā gadījumā vairāk jārunā par pieaugušo rīcību, kuri dzērumā zēnam atļāva uzticēja stūrēt automašīnu,” teica Virse.

B lakus sēdošajam automašīnas īpašniekam trieciens bija liktenīga, jo viņš nebija piesprādzējies. Viņš trieciena rezultātā ar galvu ietriecās automašīnas priekšējā stiklā un ar stikla lauskām savainoja kaklu, gūstot nāvējošas traumas.

Elmārs Barkāns/Foto: Google Map, Evija Trifanova/LETA