Britiem pašiem kauns par saviem vecpuišiem, kuri ālējas Rīgā. Policija publiskojusi lielāko delveru izlasi. VIDEO
Gluži vai svarīgākais elements britu vecpuišu ballītēm Rīgā ir dibena rādīšana – bez tā laikam nav vajadzīgās jautrības.
112
2016. gada 27. jūlijs, 05:59

Britiem pašiem kauns par saviem vecpuišiem, kuri ālējas Rīgā. Policija publiskojusi lielāko delveru izlasi. VIDEO

Jauns.lv

Tūristi no Lielbritānijas nu jau labu laiku bēdīgi slaveni ar savu skaļo un bieži vien rupjo, pat huligānisko uzvedību mūsu valsts galvaspilsētā Rīgā. Izrādās, ka britu puiku slava sasniegusi arī pašu mājas.

Vietējā TV tīkla „ITV” pārstāvji pat nesen viesojušies Rīgā, kur uzņēmuši pagalam neglaimojošu sižetu par saviem pilsoņiem. Šajā raidījumā vārds dots arī Rīgas pašvaldības policijai (RPP).

Britiem esot kauns par saviem pilsoņiem

TV sižetā galvenokārt runāts par to, kā britu vīrieši svin tā dēvēto „tēviņu nakti” – pēdējos brīvības mirkļus pirms iestūrēšanas laulības ostā - un kā no šīm svinībām cieš citu Eiropas valstu skaistās pilsētas. Trīs minūtes garajā sižetā demonstrēta virkne ēverģēlību un stulbību, ar kurām briti sevi izklaidē kā mājās, tā Rīgā, un vairākums izdarību balstās uz pēcpuses atkailināšanu.

Kailums tomēr nav ierocis, taču arī savas mantības vicināšana citiem sejā ir pret sabiedriskās kārtības noteikumiem. Lai atturētu savus pilsoņus no apkaunojošas uzvedības ārzemēs, briti stāsta par to, cik stingri un moderni RPP darbinieki gādā par kārtību Rīgas centrā, savukārt paši policisti, tostarp RPP Tūrisma nodaļas galvenais inspektors Mārtiņš Ķipurs, dalās savā pieredzē ar britu iebraucējiem – tos varot pamanīt jau pa gabalu.

Jāsaka, ka britu TV kanāla sižetā gan pieļautas rupjas kļūdas attiecībā  uz Latvijas valsts vēsturi. Piemēram, tiek apgalvots, ka Brīvības piemineklis uzcelts par godu karavīriem, kuri zaudējuši dzīvības PSRS agresijas dēļ.

Pilnu raidījuma sižetu var noskatīties šeit:


Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video, RPP arhīvs