Vairāk nekā 300 rīdzinieki pabeiguši māju pilnvaroto pārstāvju kursus
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.
Runā Rīga
2016. gada 27. jūlijs, 13:38

Vairāk nekā 300 rīdzinieki pabeiguši māju pilnvaroto pārstāvju kursus

Jauns.lv

Ceturtdien, 28. jūlijā plkst. 18.00 Rātsnama 1. stāva vestibilā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs 42 rīdziniekiem pasniegs māju pilnvaroto pārstāvju kursu beigšanas apliecības.

Rīgas dome sadarbībā ar SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” jau gadu ir rīkojusi māju pilnvaroto pārstāvju mācību kursus, tādēļ šoreiz pasākums ir ne tikai pirmā gadadiena, bet arī kursu beidzēju “salidojums”. Šī gada laikā kursu noklausījušies 302 Rīgas iedzīvotāji un jau saņemti 178 jauni pieteikumi no interesentiem apmeklēt šos kursus.  

Viens apmācību cikls ir piecas nedēļas jeb astoņas nodarbības, kurās tiek apskatīti svarīgākie likumdošanas akti namu pārvaldīšanas jomā, īpašnieku kopības lēmumu pieņemšanas veidi, dzīvojamās mājas konstrukciju un inženierkomunikāciju īpatnības u.tml. Apmācības ir bez maksas.

Apmācībās var piedalīties ikviens Rīgas iedzīvotājs, taču priekšroka tiek dota pilnvarotajiem pārstāvjiem, kas ir daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopību ievēlētie pārstāvji, kas palīdz nodrošināt sadarbību starp mājas pārvaldnieku un iedzīvotājiem.

Šādi māju vecāko apmācības kursi tiks organizēti arī turpmāk, tādēļ pieteikumus dalībai bezmaksas apmācībās iespējams sūtīt uz e-pasta adresi rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv ar norādi “Pieteikums māju vecāko apmācībām”, minot vārdu, uzvārdu, mājas adresi, kontakttālruņa numuru, e-pasta adresi un vēlamo mācību valodu.


Sadarbībā ar Rīgas pašavldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Zane Bitere/LETA