Patversmei beidzies dzeramais ūdens – 55 dzīvniekiem nepieciešama palīdzība
Andras Tomases pašas izveidotajā mājas dzīvnieku patversmē mīt 25 suņi un 30 kaķi – tos visus viņa vienreiz jau paglābusi no drošas nāves. Tagad vajadzīgi tikai 920 eiro, lai akā atkal būtu ūdens.
Sabiedrība
2016. gada 29. jūlijs, 06:25

Patversmei beidzies dzeramais ūdens – 55 dzīvniekiem nepieciešama palīdzība

Jauns.lv

Pagalam neapskaužamā situācijā nonākusi kāda mājas saimniece Andra Tomase no Ugāles. Viņa no drošas nāves paglābusi 55 cilvēku pamestus dzīvnieciņus, taču, par spīti labajai sirdij, sieviete nonākusi nelaimē – karstuma dēļ teju vai pilnīgi izžuvusi aka, no kuras ūdeni dzer gan ģimene, gan zvēriņi.

„Labdien. Varbūt ir iespēja, kaut ar mazumiņu palīdzēt? Dzīvnieku aizsardzības biedrībā „Ar sirdi delnā”, Ugālē, šobrīd pēc cilvēka nodevības, slimības un bailēm atkopjas un socializējas 55 dzīvnieki. Pavisam nesen saimei pievienojās arī akls briedēns, kurš mežā neizdzīvotu. Biedrība atrodas mežā un dēļ sausuma tuvāko dienu laikā izžūs aka,” teikts Andras paziņas publicētā ierakstā, feisbukā. Ar šādu likstu saimniecība cīnās jau otro vasaru. Sieviete vērsusies arī vietējā pašvaldībā, taču viņai vienkārši ieteikts braukt uz Ugāles dzirnavām.

Sievietei ir plāns, taču pietrūkst naudas

Apņēmīgajai sievietei gan ir plāns, taču tā realizēšanai nepieciešama neliela palīdzība. Akai jāveic spices dzīšana – process, kurš tajā ļaus atkal ieplūst tīram ūdenim. Spices dzīšanas izmaksas ir aptuveni 920 eiro. Dzīvnieku mājas patversmes saimniece ir arī vienīgā dzīvnieku kopēja un nepieciešamības gadījumā ir gatava pārdot savu vienīgo transportu, lai apmaksātu akas sakārtošanu.

Taču cēlsirdīgajai sievietei un viņas lielajai dzīvnieku saimei pavisam noteikti iespējams palīdzēt ziedojot:

Biedrība „Ar sirdi delnā”. Reģ. Nr.: 40008230734, Banka: AS „Swedbank”, konts: LV56HABA0551040032558

Biedrības vadītājas Andras Tomases tālrunis – 29356454.


Kasjauns.lv/Foto: Facebook