Visu nakti meklē Saulkrastos pazudušo mazo Rūdolfu
Plkst.11:00 mazais vēl nav atrasts. Viņš pēdējoreiz redzēts kopā ar suni. Suns pārnāca mājās, Rūdolfs ne.
112
2016. gada 29. jūlijs, 07:39

Visu nakti meklē Saulkrastos pazudušo mazo Rūdolfu

Jauns.lv

(Papildināta 11:16) Ja esi redzējis divarpus gadus veco zēnu, lūdzam nekavējoties ziņot policijai pa tālruni 110. Puiku šobrīd meklē apmēram 500 cilvēku.

Jaunākā informācija: zēna meklēšanā iesaista kājnieku bataljona Apmācības rotas karavīrus.

Karavīri nomainīs meklēšanas darbos līdz šim izvērstās vienības. Saulkrastos pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanā no ceturtdienas vakara piedalās NBS helikopters, kurš šorīt atsācis darbu. Tāpat ceturtdien meklēšanas darbos no ceturtdienas vakara iesaistīts Zemessardzes 22.Kājnieku bataljons ar 12 zemessargiem, Zemessardzes 19.Nodrošinājuma bataljons ar desmit zemessargiem, kā arī 28 zemessargi, kas patlaban piedalās Zemessardzes pamatapmācības lauka nometnē Ādažu poligonā.

NBS 2.Kājnieku bataljona un Apmācības rotas karavīri patlaban pulcējas Ādažos, lai dotos nomainīt Zemessardzes vienības.

Personu skaits, kuras meklē pazudušo zēnu, piektdien 10:30 sasniedza ap 500 cilvēku.

Šorīt 7.30 policija savā feisbuka lapā rakstīja:

"Ap plkst. 7.00 Valsts policija saņēma informāciju pa rāciju no meklēšanā iesaistītajām personām, ka zēns ir pamanīts mežā. Diemžēl, pārbaudot informāciju sīkāk, izrādījās, ka šis nav meklējamais zēns. Bērns atradies meža tuvumā kopā ar saviem vecākiem, kuri bija nelielā attālumā. Tas nozīmē, ka meklēšana turpinās un tiek piesaistīts arī NBS helikopters.

Atvainojamies par neprecīzo informāciju! Atgādinām, ka brīvprātīgie, kas ir gatavi palīdzēt meklēšanā, var pievienoties meklētājiem, sazinoties pa tālruni 27892094."

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs ceturtdien vakarā pazuda no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki".

Saulkrastu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Aldis Stivriņš sacīja, ka šobrīd nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa meklēšanas pasākumos iesaistījušies aptuveni 150 cilvēki. Naktī uz trešdienu meklēšanas pasākumos kopumā piedalījušies 400 cilvēki - zemessargi, policisti un brīvprātīgie. Stivriņš pastāstīja, ka tiek pārbaudīts mežs un meža stigas.

Piektdienas rītā meklēšana notiek jau pie viadukta.

Organizācijas "Bezvests.lv" pārstāvji aicina iesaistīties brīvprātīgos meklēšanā, norādot, ka zēns saprot latviešu valodu, bet nerunā tajā. Likumsargi atgādina, ka brīvprātīgie, kas ir gatavi palīdzēt meklēšanā, var pievienoties meklētājiem, sazinoties pa tālruni 27892094.

Zēna pazīmes:

2g. 8.mēn. vecs

Rūtains (zils ar baltu) krekls

Balti šorti, sānos zila un sarkana svītra

Zaļas zeķītes

Pelēkas sandales.

Kasjauns.lv/Foto Facebook/bezvests.lv