"Turību" absolvējušie juristi pieprasīti nozarē – gan valsts, gan privātajā sektorā
Sabiedrība
2016. gada 29. jūlijs, 08:00

"Turību" absolvējušie juristi pieprasīti nozarē – gan valsts, gan privātajā sektorā

Jauns.lv

Biznesa augstskolā "Turība" iespējams apgūt studiju programmu „Tiesību zinātnes” – gan bakalaura, gan maģistra studiju līmenī, kā arī doktora studiju programmu „Juridiskā zinātne”.

Karjera privātajā sektorā vai valsts iestādē

Absolvējot bakalaura studijas, iespējams veidot juriskonsulta karjeru komercsabiedrībā vai valsts tiešās un pastarpinātās pārvaldes iestādēs, tāpat iespējams sniegt juridiskās konsultācijas pašnodarbinātās personas statusā, savukārt, absolvējot maģistra studiju programmu iespējams veidot jurista karjeru komercsabiedrībās, nevalstiskajās organizācijās, valsts tiešās un pastarpinātajās pārvaldes iestādēs, kā pašnodarbinātā persona vai individuālais komersants. Iegūstot maģistra grādu, var izvēlēties arī zvērināta advokāta, notāra, tiesu izpildītāja, prokurora, maksātnespējas administratora vai tiesneša amatu.

Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes absolvents Raivis Kronbergs stāsta: „Studijas Turībā bija mana iespēja savienot pilna laika darbu un mācības. Turībā ieguvu gan bakalaura, gan maģistra grādu tiesību zinātnēs, kam līdzi nāca teorētiskās un praktiskās zināšanas, ko spēju pielietot darbā nozarē. Šobrīd strādāju tieslietu nozarē jau astoņus gadus un ikdienā bieži sastopos ar citiem šīs augstskolas absolventiem, kuri ieņem ietekmīgus amatus Augstākajā tiesā, Ģenerālprokuratūrā, tiesās un valsts pārvaldes iestādes. Augstskola ir īpaša ar to, ka studiju procesā pasniedzējs ar studentu ir vienā līmenī, proti, it kā satiktos divi eksperti, kuri apmainās ar savu pieredzi un zināšanām.”

Iespēja izvēlēties tiesību zinātņu specializāciju

Bakalaura studijās ir specializācijas komerctiesībās, pašvaldību tiesībās, maksātnespējas tiesībās, kā arī publiskās tiesības biznesā, savukārt, maģistra studijās – civiltiesības, krimināltiesības, starptautiskās tiesības, maksātnespējas tiesības un valsts tiesības.

Studiju laikā tiek izmantota augstskolas telpās izveidotā mācību tiesas zāle, kurā norisinās tiesas procesa izspēles administratīvajās lietās, krimināllietās un civillietās. Fakultātes studenti var iejusties tiesneša, prokurora un advokāta lomā, gūstot praktisko pieredzi izvēlētajā profesijā, kas lieti noder arī karjeras izveidē.

Plašas prakses iespējas 

Tāpat iegūtās zināšanas studenti var pielietot un nostiprināt praksē Latvijas Republikas Tieslietu ministrijā un tās padotības iestādēs, Augstākajā tiesā, Ģenerālprokuratūrā, Valsts ieņēmumu dienestā, Ieslodzījumu vietu pārvaldē un citās institūcijās.

Fakultātes docētāji ir nozares eksperti – juristi, zvērināti advokāti, notāri, tiesu izpildītāji un tiesneši, kuri sniedz ne tikai teorētiskās zināšanas, bet arī ieskatu nozares praksē. Pasniedzēju sniegtā pieredze, praktiskās iemaņas un zināšanās padara absolventus konkurētspējīgus nozares darba tirgū - Turību absolvējušie juristi ir pieprasīti gan valsts iestādēs, gan privātajā sektorā.

Starptautiskas diskusijas un semināri

Ik gadu Juridiskā fakultāte rīko diskusijas, konferences un seminārus par aktuālām tēmām nozarē, pieaicinot gan Latvijas, gan ārvalstu līmeņa tiesību ekspertus. Tas sniedz studentiem iespēju tikties un diskutēt ar atzītiem juridiskās jomas pārstāvjiem. 2015. martā Juridiskā fakultāte rīkoja starptautisku diskusiju „Vai tautas vēlēts prezidents?”, kurā piedalījās bijušie Valsts prezidenti Guntis Ulmanis un Valdis Zatlers, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns, Lietuvas Republikas Seima Likumdošanas komitejas priekšsēdētājs Julius Sabatauskas u.c. jomas eksperti.

Turība – praktiski labākā augstskola Latvijā!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība / Publicitātes toto